Akuten igår...

Det gick bra sen för Uffe och alla barnen i simhallen, sen tog de och åt på MAX och åkte vidare till Busfabriken, är så stolt att han klarade allt det på egen hand med fyra barn. Under tiden städade jag hela huset och gjorde två smörgåstårtor och en vanlig gräddtårta, blåste ballonger och handlade men det är ju inget jämfört vad han hann åstadkomma...
Så lördagen gick väl Jonathan fick dock en del presenter och en massa pengar( för en sjuåringens ögon sett). Söndagen gick åt och äta lite smörgåstårte rester och sen åkte vi till stan Uffe skulle handla några rördelar, jag köpte lite flyttkartonger från Jula och en ny bilbarnstol inhandlades till Marcus för den lilla Houdinin kommer loss från Britaxen hur hårt jag än drar åt, men han var glad för sin nya Akta-stol.
Kvällen var ju Salsa lektion, nu börjar man kunna vicka på arslet mer när man kan grundstegena utantill.
Måndagen alltså igår var en riktig stressdag, skulle vara på banken vid tio och skriva på lite papper inför fredagen, då det är den egentliga tillträdesdagen, sen ringde de från dagis och sa att Marcus var dålig i magen (hade varit där i en timme), hämtade honom och han har ju inte varit där på 1 1/2 vecka och de sa att de knappt kände igen honom, han hade magrat av rejält, tycker ju själv att hullet har börjat försvinna men jag som är med honom hela tiden har ju inte sett hur illa det egentligen var. Ringde VC men de skulle skicka en tid, men de på dagis rekommenderade att jag skulle åka till akuten, skulle bara sköta ett ärende i Mjölby först så jag hämtade granntjejen Nattis så hon kunde se efter honom lite. Sen åt vi på Mc Donalds och åkte in till Motala och akuten där. Blev slussade till barnmottagningen. Det blev lite pricktester, nya gluten- och mjölkprover och vägning och mätning, han har ju vägt nåt på 16+ men nu hade han gått ner till 14,2 alltså detsamma som han vägde i Oktober. (Det samma som om jag skulle ha gått ner en tiondel av min vikt på kort tid som skulle vara ca 8 kg) Men pricktesterna visade ingen allergi så nu skriver jag matdagbok och det blir lite detektivarbete för att se vad det är för fel på min lille älskade son. Sen direkt därifrån och hämta de andra barnen och handla hemma vid 17.40 laga kvällsmat och sen skulle jag till gympan vid sju, efter gympan lägga barn och somnade hos dom när jag läste kvällssagan så vid halv tio duschade jag och sen stupade jag i min säng, igår var jag alltså helt slut. Men barnen sov oroligt de två äldsta kom till oss och det blir ju inte så mycket sömn när de sparkar och rör sig. Vid fyra imorse spydde äldsta grabben igen (för tredje gången på tre veckor). Skulle haft storstädning idag men är så slut så jag tar det lilla lugna här, eller lugna och lugna, så gott det går med tre vildar hemma. Men annars är allt bra ska packa lite grejer som jag inte behöver, och köra till stugan till förrådena där. Sen ikväll är det Step Up igen. 

Städning för mig-badhus för barnen och Uffe

Vet inte varför jag sitter här och skriver för har så bråttom egentligen. Håller på och göra ett par smörgåstårtor och städar samtidigt. Ska inte ha nån stor fest för Jonathan eftersom vi har ju magsjuka, men syrran är här och min andra syster och mamma och nån granne kommer sen, de har ju fått smittan redan så en liten fest kan han få.
Just nu är Uffe med alla barnen, Jonathan, Emilja, Marcus och Jonas i simhallen i Linköping är lite nervös över hur det går för mina barn kan ju inte simma än, Uffe är ju lite tankspridd, jag vart lite arg och orolig och sa att han får ju lämna Marcus hemma men nej det ville han inte. Nä får skriva lite senare hur det har gått, måste fortsätta med alla sysslorna här...

Glömsk

Jaa...äntligen  har den kommunala förköpsrätten gått igenom, kommunen vill inte bygga där. Nu är det bara att få byggnadslovet klart. Sitter och jäser nu stekte pannkakor till kvällsmat nyss, barnen får själva bestämma maten denna vecka, smidigast så :)  Var en liten sväng in till Linköping idag syrran skulle köpa skor till sina barn så då tänkte jag också göra det när vi kom dit så märkte jag att jag hade glömt både telefonen och min plånbok hemma, men men fick låna av snälla syrran till det. Var på anställningsintervju igår säger inte vart än...men hoppas, är så trött på detta jobb som jag har just nu...Skulle ha åkt till brottning idag med grabbarna men Jonathan spydde hela natten så vi hoppar över det. Ska till tvättstugan nu och sen ta en liten kvällspromenad, måste röra på fläsket lite.   

Träningsvärk

Hade en annan ledare på gympan igår så det blir ju att man använder andra muskler än vad man är van vid så jag har sån träningsvärk idag. Men det går nog över snart hoppas jag, för ikväll har jag ju Step Up med.
Min syster kom igår med sin son de ska vara här hela sporlovsveckan, ska iväg på brottning och boxing med grabbarna under veckan, sen har vi födelsedagskalas till Jonathan här med, han ville ha Tv-spel. Han fyller ju sju så det är nog dags att han får det nu. Var på SIBA och pratade med en försäljare där, han tyckte att jag skulle köpa en PS2 till honom, just vad jag hade själv tänkt så jag kan köpa mig själv Singstar, vart biten på det sen jag var hos en dåvarande jobbarkompis förra våren på fest, det var ju så roligt. Idag skulle vi handla lite, men ska imorgon iväg och storhandla mer, man får ju barnbidrag imorgon :)

Sportlov!!!

Nyligen hemkommen från Salsan, bara 4 gånger kvar får tänka på om jag ska fortsätta sen eller inte, det är ju rätt så dyrt just nu har jag inte råd med det. Helgen har varit lugn, vart på tomten och rensat och eldat. Barnen har sin video där så vi har bara vart och tagit det lugnt hela helgen där, men det är mysigt på ett sätt och vis att inte göra så mycket än att bara umgås. Längtar till vi ska börja bygga, bara och byggloven och sånt blir klart. Vilken tid all denna byråkrati tar, man kan ju bli galen för det mindre. Klämde lillfingret under ett skåp igår så nu är det synd om mig, men ännu mer om syrran hon bröt sitt finger i fredags AJ, en häst sparka på´t. Ska nog ta och äta nåt är så hungrig nu.

Slafs slafs


Laktosintolerant och mysbad

Förstår mig inte på dagiset ibland, det har inte vart en hel vecka efter jul som barnen har varit där de har ringt minst en gång i veckan att jag får hämta oftast den yngsta sonen för han är dålig i magen. Men man kan ju inte ha magsjuka varje vecka i två månaders tid. Hmm...Marcus är ju laktosintolerant och det har varit svårt nu i början att veta vad han kan och inte kan äta. Som t.e.x pulvermos det är både mjölk och gräddpulver i. Vissa godis kan han inte äta som choklad och sega råttor för att nåmna några. Det gamla dagiset som de andra barnen var i fyra år fick nog hämta de max 5 ggr på 4 år, har har det blivet 8-10ggr det här året vi är ju bara i mitten av februari. Ja ja...
Igår var det ju alla hjärtans dag om någon nu hade missat det. Gubben fick sina kallingar och choklad till hela familjen (fick bli laktasin till lilla grabben innan). Sen hade jag köpt en badros. Fick en blomma av gubben, dock ej nån ros. Ja efter den goa maten hjortfile´och portersåsen (lyckades med det) så kvällsbada barnen och la dom för att sova sen skulle jag och gubben bada med tända ljus och slängde i badrosen, trevligt mmm...


452877-3


Nej måste till tvättstugan igen och sen till biblioteket och hämta scrappisboken jag har reserverat.
Ciao Bella

Rökförgiftad

Var så slut igår, fick magsjukan vid middagen. Mina yngsta barn var hemma från dagis, det vart inte så mycket stimulans förutom barnfilm på DVD för jag var så slut och sjuk, det är väl okej o göra så nån gång?. Ringde mannen så han kom efter ett par timmar och fick ta hand om dem och tvättstugan,  han som inte har tvättat mer än kanske säg 10 gånger under våra 9 år ihop. Men det gick bra till slut. Får väl ta och mangla och stryka imorgon. Vilken tur att jag har honom, älskar honom så mycket.
Idag så hade jag storstädning hemma, nu luktar det så frächt och den stora tvätthögen är borta det blev 11-12 maskiner efter helgens magsjukor. Efter skola/dagis så åkte vi till tomten jag hade tagit med lite bullar och Fanta skulle ta lite mellis där, sen så skulle vi provelda i den befinliga kaminen  men det började ryka så dant in men inget ut från skorstenen , vi vart nästan rökförgiftade så jag åkte hem med barnen efter en liten stund var ju tvungen att laga kvällsmat också. Men det var nåt med nån dosa som hade släppt från skorstenen kom gubben på sen. Lillbroden kom dit också med sin flickvän, tydligen så bor hennes farbror granne där, lustigt vad världen är bra liten. Var ju hos doktorn med imorse, har ju sån värk i benen kan vakna mitt i natten för att smörja benen med ZON-salva, fick remiss till nåt med flödeskontroll verkar vara nåt kuckelns med mina åderbråck (hoppas de opererar bort dem), Sen så var hon liten fundersam om mina blodprover eftersom blodvärdet är jämt lågt även om jag äter järntabletter dagligen, så tog de celiaki (gluten) prover.
Ska nu förbereda för morgondagen  för Alla hjärtans dag, blir inget märkvärdigt, Har köpt kallingar från City Gross med texten Älsklingen bak åt älsklingen och lite choklad till resten av familjen, har inte kommit på vad jag ska hitta på åt ungarna än, tänkte sen mot kvällen laga hjortfile´och portersås och klyftpotatis. MUMS...
Nej, ska nog ta och gå och lägga mig...
 
God Natt 

Usch magsjuka

Mina tre barn hade magsjuka i helgen, men den äldsta fick åka till skolan idag de yngsta får vara hemma eftersom de ringde från dagis och sa att de hade manfall på personalen att om jag kunde hålla dom hemma en dag x:tra. Ja det kan jag väl, sa jag. Idag mår jag så dåligt tror jag håller på att åka på´t. Jag som har världens högsta tvättberg, vart så när de spydde sina sängkläder och flera ombyten gick åt, dessutom var jag och träna igår kväll så jag blev så pigg så jag kunde inte somna så tidigt som jag ville, det brukar vara så på måndagar efter träningen den är mellan 19-20 och ikväll så är det Step Up som gäller den är ännu senare 20-21 kommer vara halvdöd imorgon ska ju hinna till läkaren direkt på morgon när jag lämnat barn på dagis och skola. Var förresten på tomten igår i den lilla stugan som jag berättade om, de förra ägarna hade lämnat allt kvar så jag måste dit i helgen och slänga massa skit, tänkte här under våren börja flytta lite såna grejor jag inte behöver dit så att vi inte har så mycket sen kvar till juli-augusti. Själva husbygget kommer ju ta all tid, semestern kommer att gå åt där. Vi kommer ju att göra allt själva mannen har en egen byggfirma Uffe´s Mur & Kakel AB (lite reklam :) Men han är duktig på att snickra och sånt jag kommer få måla och tapetsera invändigt men det är kul sånt pill gillar inte han.

Hej då

Första spadtaget

Ja igår så var vi på tomten och mätte o beräknade (eller som stockholmarna säger meta o berekna) på var vi ska placera det blivande huset. Egenligen är det inte våran förrens 1:a mars men vi var där ändå, men sen såg gubben mäklaren idag och vi fick nycklarna redan idag och löfte att vara där YIPPEE!!! Men som sagt så grävde gubben och hans bror ett litet hål för att se markbeskaffenheten den var suberb. Ja lillkillen ville va me´. Skulle dit lite senare och elda i kamin, det finns ju alltså en liten stugå på tomten men den ska vi ha sen till bastu och gästrum sen.
Första spadtaget

Välkommen till min nya blogg!

Ja, vad ska man säga om sig själv!? Johanna Bergström heter jag och jag fyller 32 år i sommar. Är gift med Uffe och vi har tre rätt så små barn hemma. Jonathan 7 år, Emilja 4 år och Marcus 2 år. Vad jag gillar här i livet är väldigt mycket. Som bl.a. handarbeten, blommor, träning, scrapbooking, shopping, heminredning och så klart familjen. Det svåra är dock tiden ibland, så man undrar hur ska jag hinna och blogga, vi får väl göra ett försök. Bara jag kommer på hur man gör...Nu ska vi börja och bygga vårt nya hus, så det är väl det och familjen jag kommer att blogga mest om här...


RSS 2.0