File Box

Nu har jag också äntligen fått till mitt första File Box, kanske inte den snyggaste, men inte den sista heller.
Nu kan jag börja lägga i de foton som jag vill scrappa av den närmsta tiden. Kanske blir det en rese-file-box härnäst.
image55
Kan ju visa en "låda" jag gjorde för länge sen till alla små blommor, fick ta en skokartong till det men det duger så bra det.
image56
Blomman i högra hörnet har jag ritat själv och limmat på en tjockare kartong.

Pratade med mamma idag om vi inte skulle åka till Finland rätt så snart, innan jag börjar och jobba, sen blir det en snabb visit till Polen med gubben också.

Jädrans, Demens eller?

Var så inne på att Jonathan skulle på kalas idag, stressa till Motala för att inhandla presenter, faan det är ju imorgon första kalaset, vet inte vad det är med mig? Måste skaffa en bra almanacka till kylskåpsdörren kanske en familjealmanacka. Fick brev om att en läkare från Motala ska ringa till om Marcus nu i April med den 14:e tror jag det var. Men varför kan de inte skicka brev eller få en tid att komma upp eller en tidigare telefontid, måste vara nåt med magen, när man äntligen började må så bra så känns det som om benen sparkas undan, blir ju så nervös att det är nåt allvarligt med min lille skatt. Men sen tänker man att då skulle man fått en tidigare tid ifs.
image54

Maskeradkalas

Här kommer kortet jag gjorde igår till Hampus maskeradkalas idag. Ville ju ha nåt med nån Spider-Man eller Cross för det är han intresserad av men det har jag inte hittat här och jag har inte haft råd att åka till Linköping för det heller. Så det fick bli en bil jag ritade efter barnens schablon-mall. Ville ha lite mera färg så jag tog rött papper bakom, den såg lite "fattig" ut så jag tog glitterlim runtom, tänkte att jag gör det på kvällen så går inte barnen och kladdar med fingrarna på det, tror f*n att Uffe gick och kladda innan det torkade. Arghh...
image53
Ljuset blev lite konstig, när det blev så tjock i scannern.

Hade tänkt åka till backen nu på fm. får se hur Marcus orkar, stackarn har feber och ont i halsen, han bara skrek när han skulle äta frukost och tårarna spröt ur ögona. Eftermiddag blir det stan, tänkte prova Motala för ovanlighetens skull, ska träffa Uffe där då med.

Spänningen stiger...

En bra dag idag

Vad bra jag mår idag. Sa ju att jag hade sökt extra arbete under tre veckor till Skatteverket, det blev tre månader extra. Sen har jag ju fastigheten med bokföring att göra så det kommer att bli fullt upp under sommaren, ska packa så mycket som möjligt till flytten nu innan jag börjar jobba där. Sen har vi ju husbygget, som kommer att ta all ledig tid, få se om det blir nåt scrappande under sommaren sen, har ju tre små barn också att ta hand om. Men det går, det vet jag.
Idag blev det en LO och ett kort klart.
image52 Mina barn (allihopa) har alltid tungan rätt i mun när de gör nåt, lika deras föräldrar hihi...
Kortets glitter måste torka innan jag visar det (tänkte scanna) då blir det inte så bra. Kanske hinner imorgon.
Ska iväg med barnen och handla presenter till helgens kalaser, till tre stycken. Måste hitta på nåt till Uffe´s pappa med men vad?

Lite nytt igen till scrappiz hörnan

Det vart inte så mycket scrappande igår, skickade in mitt bidrag till påskutmningen i alla fall. Får ni se sen när omröstningen är avslutad.
Ahh...äntligen har vi fått hem Lagfarten, nu är det bara att skicka in ritningarna etc. tilll byggnadskontoret, ringde till Kommun om vad som behövs, få se hur länge det tar vill ju komma igång med byggandet nu. Har ju köpt lite gardiner, kuddar och ljus till sovrummet när det var REA på IKEA, det är bestämt i alla fall hur sovrummet ska se ut. 
Har varit så tyst här hemma när inte Jonathan har varit här, var så sjuk av oro igår för de var och bada, visst litar jag på min syster men jag är en hönsmamma det sa jag till henne med, hon bara skrattar, jag vet hur det är säger hon.

Beställde lite REA varor från Panduro häromdan med, men nu är det köpstopp ett tag, har inte råd.
image51
Nej nu ska jag göra iordning barna till dagis.

Legoland

Jaa äntligen har jag kunnat scrappa idag. Blev en dubbel-LO, har så mycket bilder från Legoland.
image50 
Har varit lugnt nu i eftermiddagen, Jonathan är hos sin kusin och Uffe tog med sig Marcus vid halvtre och Emilja ville se en film. Vi var ju ute fm. och skotta snö, fick lite träning där, behövdes eftersom det var ingen gympa igår, idag blir det Step-Up som vanligt.

Nej nu vill jag ha våfflor.

forts. på Trött

Var ju hos Tomas idag med barnen, sätter ut en bild.
Det var lite jobbigt att vara där. En del tycker kanske att varför ska jag ha barnen där, men det är deras kusin och nu är det som det är, jag tänker inte ha några hemligheter för dem.

Barnen får vara med mig idag och skotta snö, utanför våran fastighet. Kommer nog att ta ett par timmar för får inte igång traktorn.

Trött

Fy vilket väglag det vart igår, åkte ju till Tomas grav igår i Rejmyre innan jag fortsatte till Vingåker, började känna av huvudvärken lite smått redan då, men tänkte att det går över bara jag tar en Ipren, men det bara fortsatte, tog totalt tre Ipren  när jag var hos systern, kunde inte heller åka så tidigt eftersom det började snöa som bara den, kunde knappt hålla ögonen öppna. Men när det slutat snöa tyckte jag att jag var tvungen att börja köra hemåt. Fick köra såå sakta för det var snorhalt och jag började må ill, förstod då att det var migrän jag hade, men till slut kom jag hem efter över två timmar, kanske brukar ta 1 1/2 timme. Väntar nu på att Marcus ska vakna, men han sover så gött. Skulle lägga upp några bilder men hittar inte kameran, glömde kanske hos systern.
Nu vill jag äta i alla fall.

Ett kort idag

Blev klar med den andra kortet till den andra tjejen, ville ha likadana färger men olika ändå.
image47
Och detta var det första som jag tidigare visat.
Hann scrappa lite idag trots allt. Sen vart jag klar med påskutmaningen men kortet måste jag till Expert och framkalla för det blir ränder med min skrivare men allt sitter där det ska nu annars. Farfar fyller också år imorgon, de ringde igår och fråga om vi ville komma men jag ska ju till Rejmyre/Vingåker imorgon och Uffe måste jobba. De vart nog lite besvikna men vi hade redan lagt upp morgondagen.

Nu idag tog jag modet till mig och gjorde nåt jag tänkt på att göra länge, få se vad svaret blir, nu är det oåterkalleligt att göra det ogjort. Väntar spänt på svar.

Påskmiddag vid stugan

Ja det var en lugn och skön liten påskmiddag. Lite spartansk hade inte så mycket med oss, men tillräckligt att vi kan äta rester ett par dar. Ska ju till systra min imorgon, Jonathan är så ivrig att sova över hos sin kusin, har packat väskan, tittade vad, nämligen: finaste Spiderman tröjan och spidermanbyxor och en strumpa. Ja mamma fick lägga i lite mer. Vart lite nervös att jag inte kunde åka eftersom bilen började krångla igår och inte ville starta har ju bytt nytt batteri för inte så länge sen. Uffe höll på länge men det var nåt med några kablar. Först blir det en sväng förbi Tomas grav sen bär det iväg till Vingåker. Gick en promenad förut med min andra syster och hennes lilla hund, måste förbränna lite av påskgodiset, jag som inte skulle ta något.

Sinnesförvirring

Håller på och packar all mat, var nog lite sinnesförvirrad igår, såg att att jag skrev att det var Tomas dödsdag idag men det är ju 23 idag, det är 24:e han gick bort. Har ingen koll på dagarna. Imorgon ska jag till systern med, då kan vi gråta en skvätt och tänka på gamla minnen och skratta när Jonathan och Tomas tog ur all aska ur deras kamin, hela rummet var grått, såna minnen kan man skratta åt.
Har så mycket energi idag. Ska bli så roligt när faddrarna till Marcus kommer. Och deras barn Pontus och Amanda.
Så idag blir det inget scrapande, men vad gör det när man får umgås med sina nära vänner, vänner som alltid har funnits där, som inte dömer en, som hjälper en när vi har bara behövt fråga de få gånger vi har behövt hjälp, som aldrig skulle säga ett ont ord om nån, aldrig har jag hört de säga nåt dumt om nån, visst de gillar inte våra grannar men de har inte sagt rakt ut att de ogillar de, de vill bara inte komma just HIT för de (grannarna) kommer in direkt.

Nu hinner jag inte skriva mer. 

R.I.P lille Tomas

Imorgon sticker vi till stugan tidigt eftersom vi måsta värma i kamin innan våra gäster kommer.
Sen på måndag åker jag till Vingåker och systra min, hon skulle bjuda på mat. Gött ska det bli. Imorgon är det väl en tung dag, det är Tomas dödsdag, fyra år sen han dog, min älskade lille systerson, han var bara fem dar yngre än min son, de skulle ha så roligt därför hade vi planerat att de skulle komma ungefär samtidigt. Har så svårt fortvarande tårarna vill bara strömma igenom mina ögon nu, det är så ofattbart orättvist att ett litet barn på tre år bara ska dö helt plötsligt, varför Gud, varför lät du det hända?
Orkar inte mer nu...
image46
Tomas är till vänster och Jonathan till höger, varför han har sonden kan vi ta en annan gång för det är en rätt så lång sjukdomshistoria, men kan säga att det var en pärs det med vi fick gå igenom.

Tillsägelse

Skrev ju förut om min omröstning på FL angående om folk tycker att det finns bra med Scrapbooking affärer nära de. Nu har de plockat bort det och jag fått en tillsägelse. Jag tycker själv att det är lite långt att åka till Linköping om man vill ha nåt, det finns ju inget i lilla Mjölby, bokhandeln ifs, men de har inte så mycket, känns som att det finns ingen att fråga om ex. en Cuttlebug och sånt, man vill ju inte kanske bara köpa genom nätet hela tiden, jag vill se vissa saker jag vill köpa. Vart lite förbannat, tycker det var obefogat det där. Ville bara veta om andra tycker likadant som jag. Men man får kanske inte tycka vad man vill kanske får en tillsägelse för det med Oops...bäst och lägga band på sig nu.


JAG tavelförsäljare

Väntar på att några köpare för en tavla jag lagt ut på Blocket ska komma, kan ju inte ens åka till affären. Idag blev det lax och rårakor mums.
Imorgon skulle vi till stugan med Marcus faddrar och äta påskmat, trevligt har ju inte umgåtts med dom så mycket på sistone, blir ju inte så när mannen och de jobbar och deras barn är lite äldre så de ska skjutsas hit och dit + alla andra aktiviteter. Sen är det våran tur att bjuda min gamla jobbarkompis Sirpa med man och barn, nu har de nog lite lättare komma eftersom jaktsäsongen är slut he he... Uffe jagar också men han hinner inte ens med det, har så mycket jobb. Han skulle jobba på måndag med fastän det är röd dag, så är det för en del egen företagare. Så på måndag skulle jag åka till min syster i Vingåker och lämna Jonathan där, så kan han och Jonas umgås. Jonas har nu varit hos oss ofta under långhelgerna men vi skulle testa om Jonathan vill stanna, han har aldrig sovit över hos nån så där förut. Under skrivandets stund kom tavelköparna, you maked my day ; )
La ut en omröstning förut på FL tråden med, angående om folk tycker att de har bra med Scrapbooking affärer nära sig.
Ha det gött...

Bortskämd

Jaha då åkte Karl-Petter ut från Let´s Dance, fick springa över till mamma eftersom hittade inte fjärrkontrollen, allt verkar få fötter här hemma. Inte så konstigt med huset fullt av barn, kusin Cajsa var också här hela dagen.
Uffe kom hem rätt så tidigt idag, innan tre. Har gått och slöat en del och städat och tvättat lite och scrappat och målat några ägg med barnen, de åt upp dem direkt när de hade målat dom klart. Såna är de små.
Farmor och farfar kom igår med varsina påskägg till barnen så då tänkte jag spara godiset som jag köpt som lördagsgodis och sen fick Jonathan 300 kr av de som försenad födelsedagspresent. Eftersom Marcus inte får äta choklad (för mycket mjölk) så då får jag offra mig, Hehe...
Men lite besviken är jag att jag inte har hittat nån MEMMA, det är en finsk efterrättsdessert. Ingen påsk utan memma.
Vi skulle bjuda Marcus faddrar på lite påskmat under helgen uti i stugan mysigt vid brasan, de vill inte riktigt komma hit eftersom vi får inte riktigt vara ifred, det kommer jämnt nån granne när de är här.

Det vart scrappat en del kort här kommer en
image43
Det är till en av Jonathans klasskompisar, det är till en tjej om ni inte har märkt det : )

Sen gjorde jag en LO om mina älsklingar.
image44
Denna tyckte jag själv om, det är ju huvudsaken, Det är fyra nycklar som hänger där, en för varje familjemedlem.
Gick ändå relativt snabbt och att göra. Det tar ju ett tag innan man kommer riktigt in i det här med Scrapbooking, och man provar olika stilar och ju längre man kommer så desto mer törs man experimentera. Men jag är ju trots allt en nybörjare och blir så vimsig av alla ord med quickuts och guttlebug och embossing mm, så det tar nog ett litet tag innan jag börjar med sånt.
Ahh äntligen har jag lite papper och grejer, har känt mig så begränsat av att göra nåt, har fått göra så mycket själv, fast det tycker jag också har varit rätt så roligt men pappren är nog A & O.
Äsch jag lägger ut vad jag köpte igår, vart lite fattigare i pengar men desto rikare i själen när jag får skapa nåt.
image45
Tänk så min man skämmer bort mig, han jobbar så mycket för att vi ska må bra. Älskar han så mycket fastän jag kan vara en riktig gnällig surtant, men han kan ta mig på rätt sätt. Han säger bara Puss på dig min pussgurka när jag tjatar på honom. 

Nu väntar han på mig i sängen

Puss och Hej!

Glad Påsk 2008

Nu har jag installerat den nya skrivaren, ska egentligen städa nu men det är ju såå tråkigt, försöker hitta på allt möjligt annat jag ska göra.
image41
Har gjort några påskkort idag. Denna var jag rätt så nöjd med, enkel men budskapen kommer fram, gjorde en till men den vart lite barnslig, tror jag ger den till grannen, hon är ju lite barnslig he he... nej nu ska jag inte vara elak.
image42
Denna gjorde jag tidigt imorse.

Sen gjorde jag till en tjej i Jonathans klass (nästan klar) måste göra en till den andra tjejen med, de har dubbelkalas nästa vecka och sen skulle Hampus också ha kalas, har börjat med hans kort men vill ha nåt med nån cross eller spindelmannen till det, om jag hittar nåt roligt.
Fick pak.avi från Panduro igår, få se när gubben kommer från jobbet idag om jag hinner hämta det, annars får det bli nästa vecka. Tråkigt när han jobbar så mycket just nu, mer blir det när vi ska börja med huset.
Har sökt extra jobb som varar under tre veckors tid på Skattemyndigheten, granska deklarationer kan bli rätt så roligt om jag nu får det. Har ju bara deltid nu med bokföringen och fastighetsskötseln.

Än en gång glad påsk på er.

Sovande barn

Hade en del bilder på mina barn när de sover, så då ville jag göra en LO av dem.
De kan somna nästan varsom helst. Första gången jag har sytt på en LO med.
image40
Fast stygnen syns inte, men det är sytt med gult tråd. Texterna har jag klippt ut själv. Färgen gör heller inte bilden rättvisa.


Argentinsk liftare...

Äntligen kan jag sitta ner efter en dags jäktande hit och dit. Först på morgon hinna göra matsäck till äldsta grabben och göra flickan till påskkärring. Sen hjälpte jag Uffe att förflytta lekstugan på tomten, för att hålla motvikt fick jag stå inne i lekstugan medans han lyfte upp den med traktorn, lite otäckt och pirrigt var det där.
Sen in till Linköping och Biltema handla lite grejer, köpte mig äntligen en håltång med, bara 27kr. Sen bar det vidare till Corporate Express och hämta en laserskrivare med scanner och kopiatorfunktion, mannen hade beställt, det tar sån tid med bläckstrålen och blir så dyrt i längden att ta ut vanliga papper. Sen skulle jag till Claes Ohlsson och och köpa flyttlådor, väl där så glömde jag det och fick med mig en massa scrappiz-saker istället. En snabb sväng till Bokia och Allt i lek, där köpte jag mig en hel block med fina papper. Sen bar det av mot Mantorp vid tolv, stanna till vid Statoil i Tornby och skulle köpa mig en baguette och dricka för hungern började göra sig påmind, då kom en liftare och fråga om jag möjligtvis skulle mot Mjölby och om han fick skjuts, jag svarade med min knackliga engelska att visst men jag ska bara till Mantorp, var lite nervös att ta med en liftare när jag var ensam, men han var ingen våldtäksman eller mördare, vi pratade om Tango och Legoland, han kom från Argentina. Nej nu börjar ljudnivån bli lite hög här ska ta hand om barnen nu och sen installera min nya skrivare.

Puss och Kram

"Scrappade kort"

Har nu gjort 2 kort idag. Möblerade emellanåt i sovrummet, slängde ut en garderob som ändå inte var ens halvfull, så jag får bättre plats att sitta och scrappa, så nu måste jag rensa bland alla kläder igen, det är bara bra att jag gör det redan nu, vet ju inte riktigt när vi flyttar till det tillfälliga bostaden i väntan på att huset ska bli färdigt.
image38
Ett av grattiskorten jag gjorde idag till nästa veckas kalas. Färgerna stämmer inte riktigt de är lite ljusare i verkligheten.
image39
Ett kort till vet inte om TAG:en ska hänga där annars blir det eventuell text där sen.

Barnens farfar fyller också nu i helgen 24/3, vad köper man till en 72-åring som har allt? Få se om det blir nåt kalas där med, de håller på att flytta hans mamma till hemmet just nu.

Barnen hade så fina påskpynt med sig hem från dagis/skola/fritids. Imorgon skulle de små i alla fall klä ut sig till påskkärringar/ev.gubbe med.

Glömde att det var i måndags Marcus skulle till Baltazar barnmottagning, trodde det var idag när jag skulle "avboka", eftersom sen vi började köra med mjölkfri kost har han börjat må mycket bättre. Har börjat provocera lite ost till honom och det verkar han tåla. Så helt mjölkallergiker tror jag inte han är, återstår bara att vänta på provsvaren.

Ha en bra dag!


Såå seg...

Är så seg i kroppen, säkert träningsvärken. Idag ska det bäddas rent och städas, för imorgon ska vi till Blåkulla med barnen, näe vi ska väl till mormor, och farmor och farfar med lite kort. Uffe ska jobba sent hela veckan sen var han tvungen och sticka iväg på fredag med och jobba. Så vi får klara oss själva nu.
Det efterlängtade barnbidraget kommer imorgon med, lagom till påsk.
Ska sätta mina Tagetes-frö till att gro nu, det enda blommor jag har lyckats odla från grunden brukar bli närmare hundra plantor, så jag brukar ge till mamma och svärmor några med.
Måste till grannen med och låna hans håltång, eftersom Uffe köpte inte fastän jag bad honom förra veckan när han ändå var i Biltema, där kostar den bara nåt på 27kr, det billigaste jag sett hittills.
Men det är Uffe upp i dan. Världens glömskaste och segaste människa får man leta efter, visst han har ett stort hjärta och ställer upp men det tar tid. Vissa saker får man tjata i åratal på honom för att han till slut ska göra det oftast slutar det att jag gör det själv, borrar i väggar eller nåt dylikt.

Nej nu kallar mina plikter på mig.

Boxning igår

Vart faktiskt lite scrappande idag. Det är bara bokstäverna som inte är klara så jag lägger ut bilden imorgon.
Nyligen hemkommen från Step-Up:en, har börjat få lite träningsvärk sen igår, vi fick köra lite boxning i "gympan" i går eftersom Anna-Karin var ledig så vi hade Micke istället och det var kuligt.

Men imorse började jag gråta, när jag slog på datorn och det första man ser är de två små barnen, som var knivmördade, har mått så dåligt pga det hela da´n. Hur kan nån göra så mot sina egna barn, förstår det bara inte.
 
Nej nu ska jag svulla i mig resterna från efterrätten, blåbärspaj med vaniljsås. Har ju tränat en hel timme nu : )
Sen i duschen.

Hoppas snön håller i sig till helgen så vi kan åka pulka, nu när det vart bakslag med vintern. Älskar åka pulka och sen får man gratis motion ; ) HeHe... Tjejtrampet börjar ju närma sig. bara två och en halv månad kvar.

Good night all you bautiful people

Lite mer bröllopsbilder-del 3

Tänkte uppdatera lite bröllopssidor jag gjorde i somras/höstas. Mer kommer men visar inte allt på en gång.
Eftersom jag inte har scrappat klart nåt så kan jag inte visa något nytt.
image33
Utanför kyrkan, nervositeten hade släppt.
image34
Böllopstårtan. Hembakade, 2 vån. med sugarpaste och 2vån. med grädde.
image35
Mmmm...mat
image36
Min fina dukning, har använt mycket vinrött eftersom detta använde jag mycket, i inbjudningskort, kyrkoprogram, servetter mm. Den gröna chiffongen i mitten av bordet ville jag ha som lite brytning mot allt det mörkröda.
image37
Dålig bild men ville visa lite av gästerna vid middagen.

Nej nu får det räcka med bilder idag, har lite kvar sen ska jag göra lite till när andan väl faller på.

Svettigt

Mmmm...så skönt det är efteråt, sån välbehag i kroppen, är så varm, svetten rinner, känna adrenalinet pumpa i ådrorna, vill bara ligga kvar där men... Hörni snuskhumrar det är inte sex jag pratar om det är känslan efter ett gympass. Nyligen hemkommen från gympan, var tvungen och handla på City-Gross på hemvägen, det var inte så roligt att gå där svettig och da´n. Sen sprang jag till tvättstugan och nu tänkte jag skriva ett par rader innan jag duschar.
Har inte blivit så mycket scrappande här på ett par dagar, men jag hittade mina kort som jag letat så efter, de hade ramlat bakom skänken i köket. Sen min Scrapooking mm. Låg underst alla mina scrappiz-grejer.
Flyttade ju ut alla scrappiz sakerna till sovrummet förra veckan, trångt men nu har jag nästan allt framme. Höll på förut i köket men det började bli ohållbart att varje gång plocka ner i lådor och kartonger när man skulle äta och så. Sen hittade man inget. Jag bor ju rätt så stort men vill inte ha mina saker där nere, eftersom då har jag ingen koll på vad barnen har för sig och då kommer allt bara att försvinna. Skönt ska det bli sen i nya huset.
Nej nu ska jag gå och slänga mig i duschen.

Kramizar

Allmänna tankar

Ahh fick mitt allra första paket från Stellas idag, var inte så mycket jag hade beställt, några papper och lite brads, öljetter och fotoankare. Behöver ju fylla på min lilla hörna lite, men det är så mycket jag vill ha. Sen har vi en ny utmaning på FL-tråden, men den ska inte vara inne förräns efter påsk, kanske ska jag framkalla några roliga påskfoton till det, får se .
Har hunnit och städa och tvätta idag. Barnen sitter och leker i sina rum så tyst och snällt just nu, köttet är i ugnen, väntar bara att gubben ska komma hem. Sen om två timmar ska jag iväg och träna
Sen har vi ju fått vintern hit idag. lite sent kanske men men that´s life.
Väntar fortvarande på bygglovet. Blir ju sjuk av detta väntande, vill ju börja bygga NU. Har ändrat lite i ritningarna nu vill att det är öppet mellan kök och vardagsrum, sen har jag ju velat ha sånt där Valmat tak, men häromdan sa gubben att om jag inte skulle ha ett helt eget rum till mina Scrapbooking-grejer uppe, då måste vi ha bruten tak. Men jag tycker det är snyggare med Valmat tak, så jag får ha en vägg i kontoret istället. Tror jag. 

Till alla tyck-synd-om-migare...

Hade först tänkt att om vi inte blir bjudna nånstans i påsk att om vi skulle ha nåt själva här hemma, men sen kom jag till mina sinnens fulla bruk och tänkte, näe helsike heller, orkar inte passa upp på alla som vanligt.
Tänker under alla år som vi har haft jul hemma hos oss. Det har blivit mer eller mindre att folk bjuder sig själva till oss, vill ju inte vara elak men ibland måste man få ur sig sin frustration.
T.ex. Jag sa till förra julen att jag orkar nog inte ha nåt i år, nä men vi har typ knytis säger alla, vad bra tänkte jag, men som vanligt fick jag och Uffe stå och ordna med det mesta, var nog grannen Kristoffer som gjorde mest mat, fast han var sjuk och kunde knappt stå. Och disken då? Var det nån som kunde tänka sig att hjälpa med det? Neeej! Vi var ju över tjugo personer här. Sen var det lite gnäll att vi vill minsann att tomten kommer tidigt, men herre jösses, ingen hjälpte ju till så stress stress stress har varit våra jular sistone. Sen åkte jag och Uffe på världens influensa under mellandagarna. Så då sa vi att vi inte ska ha nåt till nyår. Men helt plötsligt var det en massa personer här som hade bjudit sig själva, jag sa att jag orkar inte hålla på med nåt, nä men vi ordnar med disken och allt, du behöver inte bry dig om det, sure vem fan var det som fick ta hand om disken och undanplockning av allt och ta hand om alla barn? Jo jag.
Sen efteråt så pratade jag att vi ska åka till fjällen eller nåt sånt nästa år och fira jul så vi är troligtvis inte hemma, för jag sa som det var att jag orkar inte passa upp på vuxna människor mer, då börjar alla säga vad roligt vi följer med!?! Ehh...?Hade faktiskt tänkt åka med bara min familj...
Sen en annan incident förra helgen grannen skulle ha kalas på lördagen och mamma på söndagen, så fräga grannen om hon fick låna det stora trädgårdsbordet jag har i stugan och några extra stolar? Visst får du det, jag fraktade snäll som jag är bordet hit hon fick hämta stolarna själv. Sen användes bordet och stolarna till mammas kalas också, var det någon som hjälpte mig att bära och plocka ihop dessa sen? NEEJ!!! Det fick jag göra.
Sen ska det hela tiden tyckas synd om alla andra, kan ingen fatta att jag är inte heller nån Superwoman...Nä jag ska orka med hur mycket skit, jag är bara en robot. Tack alla ni som tänker på mig...finns det nån? Nej verkar inte som det.
Det här var skönt att få avreagera sig lite, skriver kanske nåt lite senare, måste jobba lite nu. 

Hej...


Friskluftsförgiftning

Fy vad trött jag vart när jag skulle lägga barnen, somna i deras säng. Är så seg nu.
Har väl fått friskluftsförgiftning, var ute i skogen och byggde koja och plocka påskris hittade  några tussilago som vi plocka med barnen. För att få lite vårkänslor hemma.
image30
Ska nog ta och pynta riset imorgon med barnen orkar inte ikväll.
Var på stugan hela dan annars, förutom den lilla trippen till skogen. Körde ut barn och gubbe så jag kunde storstäda och möblera om i den lilla stugan, kan ju säga att resultatet vart mycket bättre nu efteråt, ville få i ordning där eftersom när husbyggandet kommer igång så kommer vi nog tillbringa en hel del tid där. Ska packa lite leksaker med barnen som de kan ha där också. Vi skulle ha försökt flyttat på lekstugan i helgen men det hanns inte med, Uffe har ifs pallat upp den. Sen blir det lite renovering av den, isolering och målning det har jag tagit på mig, målandet kanske barnen får hjälpa mig me´. Ska bli så roligt att göra i ordning den, ha mysiga gardiner mm.
image31
Barnen inne i kojan i skogen vi gjorde idag.

Vi vart ju på kalas igår, kom hem nån gång efter midnatt. Men det gick bra med barnen trots allt, Emilja tog två stolar och satt mot varandra och somna där. Grabbarna var uppe tills vi satt i bilen och börja åka hemmåt. De andra som var där hade lämnat sina barn hemma hos barnvakten, det är inte ofta vi gör det, de följer jämt me´men kanske därför de är rätt så lättskötta. Pratade ifs med Uffe på hemvägen att vi borde nog göra nåt bara han och jag nån gång. Jag ska ju bjuda honom på bio nu i April, måste ju utnyttja mina gratisbiljetter jag fick från Memira, där jag gjorde laserbehandlingen mot min närsynheten.

Nä nu är jag så trött så godnatt och Puss på er...

Bröllopsbilder-del 2

Tänk vilken duktig liten son jag har, han är 2 1/2 år men när vi åt frukost förut så var han såå duktig. Han skalade sitt ägg så duktigt och höll handen över skålen så inga skalbitar skulle komma på bordet, sen så bredde han margarin på sin macka helt själv, vi bara tittade med munnarna öppen jag och Uffe och sa att vad duktig han är.

Ikväll blir det kalas i Grebo, hos Uffe´s barndomskompis. Blir väl god mat som tidigare åren, hans mamma är väl där och servar. Det var hon som gjorde var i köket i vårat bröllop. Siv heter hon.
image29
Det är hon i höger men det syns inte så väl.

Vart lite glad förut, har gått ner ett helt kilo sen förra veckan.
Sen har jag fått hela 4 röster på min Jeans utmaning. Ligger sist ifs. Men det var ju roligt att få lite röster åndå.

Nej det ska hinnas med mycket idag.

Puss och Kram

En helt vanlig fredag

Har så mycket tankar och ideér i mitt huvud, men får inte riktigt för mig att göra nåt. Tänkte köpa sån där natuläkemedel från naturapoteket som man blir lite piggare av.
Har köpt 4st nya scrappis-papper. Ett ark Rub-Ons lite pynt, filtband, limpenna, chalk, stämplar denna vecka så jag kan skapa lite mer. Men nu hittar jag inte hälften av mina foton som jag framkalla förra veckan, det var några där som jag ville scrappa utav. Sen hittar jag in min Scrapbooking m.m,mysko ligger väl i barnens rum som vanligt.
Vad glad jag vart idag, nån hade bjudit över mig på den där hÄngla stämpeln, yippee är inte helt dummast i Svedala He he...
Nej måste jobba nu...och i kväll blir det Let´s Dance

Puss och Kram


Viktreducering

Utmaning igen, vart inte så nöjd med den. Temat var Jeans 1-2 foton, brads, knappar och band, blått och/eller turkosa färger. Hade skrivit ut texterna från datorn och inte limmat nåt starkare bakom, lite väl sladdriga. Kanske jag ändrar det nån gång. Det är en framsida till min viktreducerings pärm. Var ju skapligt smal i somras när jag gifte mig, hade varit med i Vikt Väktarna och gått ner 17kg!!! Men nu så har det smygit på 6-7kg, vill gå ner ytterligare 13-15kg.
image27
Lite rörig kanske.
Känner att jag vill ha mer grejer och papper, la bud på Tradera på en hÄngla stämpel, kan säga att jag gjorde bort mig där, hade varit billigare köpa från deras hemsida.
Mannen Kors i Taket hade varit häromdan på Corporate Express och beställt lite Scrappis-grejer åt mig, trodde aldrig det. Spännande se vad han kommer hem med, vet att han pratade om några bokstäver. Kanske kommer de imorgon.

Gjorde en födelsedagskort till Uffe´s kompis "Säberg" uti Grebo, är bortbjudna dit till helgen. Måste ju experimentera med mitt nyinköpta chalken. 
image28
Set gröna bandet ska inte hänga sådär riktigt men jag har inte kommit på hur jag ska göra med det!?! Gillade själv färgerna.   

Göra Kälv...

Dottern börjar nog hamna i trotsåldern igen (är 4år och 4 månader), hade såna sammandrabbningar med henne igår. Det börja på morgonen hon vill inte äta, sen hade hon en halvtimme att klä på sig, hon vill göra det själv eller -göra kälv som hon säger. När jag kommer in i rummet så hade hon tagit fram alla strumpbyxor och spritt ut över hela rummet. Inga dög som jag tog fram, då sa jag att då åker vi andra och vi andra började klä på oss ytterkläderna, då helt plötsligt fick hon bråttom.
Sen så skulle hon ner i undervåningen och hämta nån tidning hon ville ha, jag sa att hon hinner inte, vi andra stod i ytterdörren hon skulle promt ner, då vart jag arg och tog med hennes kläder under armen och skulle gå till bilen, då fick hon panik tog på sig skorna och sprang ut  (med bara en tunn tröja och strumpbyxor och skor eftersom jag hade kjolen och ytterkläderna under armen) och hon skrek så grannarna bara glodde, tänkte nu ringer de väl barnavårdsmyndigheterna.
Sa som de var på dagis, de sa med att hon har börjat styra och ställa där med att det var bra att jag gjorde som jag skulle annars kan jag få problem med henne när hon blir stor, att man ska ta ner henne ner på jorden innan det är för sent.
Vid kvällsmaten så var det inget som dög då heller, då sa jag att då får du gå till ditt rum, och det gjorde hon och hon ville inte komma ut på hela kvällen, ville inte ha nån kvällis heller.
Känns lite sisådär att skiljas och lämna på dagis eller att gå och lägga sig osams.
Idag var det helt andra bullar, hon var först uppe, först påklädd, först klar med frukosten och först ute vid bilen
och hon var så kelig så idag, vilen handvändning.
Tänker ofta små barn små bekymmer
stora barn stora bekymmer.
image26
Min söta dotter med sin bestämda min : )

Bröllopsbilder-del 1

Här är några av mina första scrapping-sidor jag gjort. Gjorde de i en vanlig fotoalbum, men den har gått sönder eftersom det är för mycket i den så jag ska skära bort sidorna och lägga i en riktig album sen lite senare.
image21
"Risregn"
image22
Behövs det förklaras?
image24
Honnörbordet vid middagen!
image25
Brudvalsen, som inte gick vidare bra eftersom vi inte hade övat tillräckligt. : )

Nu får det räcka för idag, lägger ut mer sen nån annan gång, när jag känner för´t.

Men som sagt dessa är några av mina första scrapping-sidor jag gjorde i somras/höstas innan mitt lilla uppehåll.


JÄVLA HUVUDVÄRK...

Har sån huvudvärk idag, började imorse när jag skulle lämna barnen till skola/dagis. Fastän jag har tagit flera IPREN så vill det inte riktigt ge med sig, mamma sa GRATTIS har du också fått influensan nu?
Tänkte att jag skulle passa på att städa lite nu när barnen var på dagis/skola och jag var hemma sjuk men orkade inte riktigt ta tag i det så jag har scrappat en del idag. Jobbade lite med fakturor med, a woman got to do what a woman got to do.
 Har fortvarande inte fått arb.givarintyget från Lindorff. Så mannen åkte upp till gamla arbetsplatsen och sa att nu får de ta fram det, att jag har ju ringt för flera veckor sen första gången och flera gånger efter det att nu får det vara nog med dumheter. Och imorgon klockan tio kommer han och hämtar det, den ska vara klar då och det kvittar om dörren eller nån annan står i vägen han kommer in ändå för att hämta det. Hoppas bara det inte blir bråk nu imorgon.
Har idag fått lite erbjudande om att öppna eget. Hmmm... måste undersöka det.
Skulle egentligen vilja öppna en Scrappis butik i Mjölby, för det finns inget utom bokhandel (i alla fall vad jag vet)
men det är inte det, det är en hemlis, men vi får se framledes vad det blir...
 Ska ta och borsta tänderna nu och sen
Natti Natti

STRESS, STRESS, STRESS

Sitter nu ner efter en hal dags stressande hit och dit. Lämna barn på dagis och fråga om det var några som var sjuka fortvarande? Ja det var tydligen väldigt många hom hade magsjuka, fråga lite försiktigt om de inte skulle stänga dagiset de svarar :Precis vad vi har pratat om här nu... och det var flera föräldrar som tycker det, så vi får se framledes vad det blir.
Sen köra till Linköping och in till revisionsfirman sitta där i flera timmar med bokföringen och bokslutet. Passade på och gå in till Tiimari och se om de hade nåt kul till Scrap-booking, fast jag har inte så mycket pengar just nu, men köpte lite grejer för bara 25kr. Sen skulle jag förbi mitt gamla jobb på Lindorff och fråga efter om de har skickat min arb.givar-intyg? Ringde för två veckor sen hon lovade skicka in det, men den kom inte. Sen ringde jag i torsdags och då lovade hon skicka det igen, har fortvarande inte fått den. Men jag var där uppe idag men hon satt i nåt viktigt möte. Sen åka förbi Handels och prata med dem om hur jag ska göra med ditten och datten. Och sen var blodsockret så lågt att jag höll på och svimma, så jag åkte till MAX och tog en supreme-mål, aj aj inte bra.
Sen till Mjölby och sköta lite ärenden där, direkt och hämta barna efteråt och nu så sitter jag här. Få se om jag hinner skriva nåt efter gympan ikväll. Ska laga mat till barnen nu.

Kram


Mammas födelsedag

55 är det gamla tanta fyller. Tror hon blev glad över minialbumet jag har scrappat ihop till henne. Hon fick pengar med till en tatuering, vi var några som gick ihop till det. Mina småsyskon la pengar till en dator åt henne, det är ju dessa två saker hon har tjatat om ett tag nu.
Lägger upp lite bilder från minialbumet här, mest på barnen lite kusin bilder oxå.
image11

 Mina två pojkar Jonathan och Marcus och deras kusin Alex.

image13
Min tös och två kusiner

image14
Glassätarmaffian
image15
2/3 dels systrar (lite skämt oxå måste det vara med)
image16
Emilja och Cajsa spexar lite
image17
Skumt var det här
image18
Danmark/Legoland sommaren 2007 kusin Jonas fick följa med.
image19
Vinterbilder med grabbarna när respektive var små. ca 1års åldern.

Vart rätt så nöjd själv med mappen, är ju som sagt en nybörjare i scrapbooking och det är väl det som räknas att man är nöjd själv, eller hur?!

Idag så bjöds det på mat hemma hos mor, klyftpotatis, stek och sås och en massa annat gött. Tårta hade jag gjort efter beställning från mamma. Så det fick bli en fjärilstårta.
image20
Första gången jag gjorde med sojagrädde, vi kör ju med mjölkfri kost nu för lillgrabbens skull (efter läkar rek.) i väntan på svar allergitester.
Nej nu tycker min man att vi måste gå och lägga oss ; )


En finne i arslet

Fick ut min andra snabbutmaning igår. Det skulle gå i svartvitt tema med en färg som bryter av. 2 förbud: inga blommor och inga ramar. Två måsten Knappar och band. Tycker själv jag vart nöjd med den LO:n.
Känner att jag måste göra nåt åt alla scrappisgrejor som ligger huller om buller i köket nu. Därför har jag haft en svacka här att jag inte har scrappat på länge eftersom det är så jobbigt och dra fram allt och sen plocka undan det.  Men vill inte börja göra en för stor apparat av det hela, om vi ska flytta snart. Kanske ställer jag en liten hylla i sovrummet där jag kan ha dem framme hela tiden, nu går det inte för barnen är på mina grejer hela tiden, hittar aldrig nått. 
Har inte kunnat börja bygga än, väntar på bygglovet fortvarande. Men vi har pratat att vi ska bo i en av lägenheterna vi har här som ska bli ledigt till sommaren under byggtiden. Det går ju an en kort stund.
image10
Förresten så är det jag i höger... ;) Söt va


Ska iväg på en långpromenad snart med familjen. Har inte rört på mig knappt nåt i hela veckan. Börjar få väääldigt dålig samvete här snart.
Är det så här det är när man passerat 31-strecket, hittar finnar (ej finska medborgare utan acne) i alla möjliga ställen i kroppen. Nu har ja en på rumpan, kan knappt sitta ner. Har fått det i halsen, nacken låren på sistone, har ju alltid haft acne men inte så här, var i försej utan finnar när jag var gravid eller amma. Men jag vill inte ha mera barn. Vill ju inte skaffa för den skull för att bli av med finnarna, det är nästan jobbigare med barn.
Fast jag tycker mina barn är rätt så lättskötta. De bråkar knappt med varandra, och de lyssnar någorlunda bra på mig. Jonathan har blivit så duktig hemma, han hjälper till och städar, dammsuger, diskar och håller i ordning på sitt rum, det är de små som stökar och drar fram en massa grejer.   Nä detta var lite allmänt om mitt liv idag.

Kram
 

Min första utmaning

Ja då har man satt ut en bild på en kort till en snabb-utmaningVåran Scrappartråd på Familjeliv, fick utmaningen imorse sen skulle man lägga upp den. Gjorde den till Kristoffer, en av våra hyresgäster eftersom han opererades igår under tio timmar. Så då tänkte jag passa på och göra den till honom.

image9
Idag har jag städat och sanerat och tvättat med klorin nedervåningen, tills nattgästerna i helgen kommer. Det får inte finnas magsjuke-bakterier kvar här. Tog tangentbordet och sanera det med. Idag har vi inte gjort så mycket annat, hoppas det är fint i morgon med så vi kan vara ute hela dan då.
Det vart nog lite dumt skrivet igår. Först fick jag mycket energi när vi var ute men sen när vi kom hem så orkade jag inte göra mat. Jag ville ha färdig-mat igår om sanningen ska fram. Det är inte mycket halvfabrikat vi kör nu eftersom vi kör ju helt mjölkfritt till Marcus så då vill jag laga all mat från grunden själv så jag vet vad han får i sig. Han brukar tåla hamburgaren, tar naturell till honom och de andra barnen. Tänkte åka till City Gross och ha

Lite scrapbooking

Fick så mycket energi idag när jag var ute i lekparken med barnen, solen sken men inte riktigt vårigt än och så blåste det rätt kraftigt. Efteråt orkade jag inte laga mat så vi åkte till Mc Mögel Uupps...Mc Donalds och käka.
Lite trevligt att göra sånt mitt i veckan brukar bara bli så till helgerna.
Har bestämt även om barnen är bättre så får de stanna hemma veckan ut för det kommer lite besök till veckoslutet hit och vill inte smitta ner dem me´för lillpojken där har vart sjuk i två veckor och han har öroninflammation så det blir och att sanera ännu bättre imorgon. Hoppas mag-sjuke-bakterierna är borta nästa vecka, annars kräva ett möte med dagis och säga att man vill och kräver att de stänger en vecka, så man blir av med alla bakterier under tiden kan de sanera allt. Jag har haft barnen hemma mestadels i tre veckor, blir lite putt på de som tar barnen dit ändå. Har pratat med andra föräldrar och de tycker att detta är det värsta magsjuke de vart me om, de blir heller inte av med det.
Nej måste lägga upp en bild av barnen när vi var ute förut.
image7

Tittade på Rent hus förut, a fy faan så äckligt vissa kan ha det. Jag kanske kan ha det stökigt men inte har jag smutsigt, det hör väl till att man städar ett par gånger i veckan och då och då tar en rejäl storstädning.
Det kliar i hela kroppen när jag tittade på det.
Men jag missade HEMMAkanal Lokal, hon programledaren Anna är fru till min mans gamla lumparkompis.
Min man Uffe var där förra året och kaklade deras källare där de har Jacuccin eller nu har de sålt det och köpt ett annat hus i Linköping. De var samtidigt på banken förra fredagen som vi när vi och de skrev på köpekontrakt på våra nya hem, tänkte bara att vad bra liten världen är ibland, om det nu intresserade nån...
Ska forsätta och Scrappa lite till mamma´s present kan visa lite vad jag gjort i boken.
image8

Är ju inte så duktig men alla är vi väl nybörjare nån gång...
Hittade albumet i Tiimari för länge sedan den är 15cm*15cm. Och just nu är min ekonomiska situation så att jag inte har råd och köpa nån pynt, så man får göra allt själv. Skrev ut bokstäverna till Jonathan med min vanliga skrivare. Vill ha en sån där QUICKUTZ som man kan stansa ut bokstäver och figurer med.
Har knappt nåt, ska låna lite stansar av syrran, köpte billigt från Ullared. Undrar om jag kan använda öljetter som jag har när jag syr till scrapbooking? Hmmm...
Ska nog fundera på det nu när jag går och lägger mig...
God natt och Kram


En kul grej...

Ja då var barnen hemma igen i magsjuka, jag som hade tänkt hinna med så mycket idag men här kommer nåt jag hittade från Familjeliv

Lite kul!!! Kopierat från ngn på FL!!

Fråga Barnmorskan

Har jag större chans att bli gravid om min man har boxershorts än om han har vanliga kalsonger?
SVAR: Ja, men chansen är ännu större om han inte har kalsongerna på sig.

Hur vet jag lättast exakt när jag blivit gravid?
SVAR: Ha samlag en gång per år.

Vilken är den vanligaste graviditetsnojan?
SVAR: Önskan att det vore mannen som var gravid.

Jag har blodgrupp O+ och min man har A-. Vad händer om mitt barn har till exempel AB+?
SVAR: Skilsmässa.

Jag och min man är båda väldigt attraktiva. Jag är säker på att vårt barn kommer att bli vackert nog att vara med i reklamfilm. Vem ska jag kontakta angående det?
SVAR: En psykiater.

Hur vet jag om mina kräkningar beror på graviditet eller om jag har magsjuka?
SVAR: Om det är magsjuka kommer du att bli bättre.

Min bror säger att eftersom min man har en stor näsa och gener för stora näsor är dominanta, så kommer mitt barn också att få en stor näsa. Är det sant?
SVAR: Det är större sannolikhet att din bror kommer att få en stor smäll.

Sedan jag blev gravid har mina bröst, min bak och till och med mina fötter växt. Är det något som blir mindre under graviditeten?
SVAR: Ja, urinblåsan.

Sedan jag blev gravid har jag inte kunnat gå och lägga mig utan lökringar. Är det normalt?
SVAR: Det beror på vad du gör med dem.

Ju mer gravid jag blir, desto oftare ler främlingar mot mig. Varför?
SVAR: För att du är fetare än de.

Min fru är i femte månaden och är så lynnig ibland att hon blir helt irrationell.
SVAR: Och hur var frågan?

Kommer jag att älska min hund mindre när mitt barn är fött?
SVAR: Nej, men du kan få svårt att tåla din man.

Vad är det för skillnad mellan en höggravid kvinna och mittuppslaget i Slitz?
SVAR: Ingen alls om den gravida kvinnans man vet vad som är hälsosamt för honom.

Min barnmorska säger att det inte är smärta man känner under förlossningen, utan sammandragningar. Är det rätt?
SVAR: Ja på samma sätt som att en orkan är en luftström.

När bör man ta ryggmärgsbedövning?
SVAR: Så fort man vet att man är gravid.

Finns det någon anledning för mig att stanna i förlossningssalen när min fru får värkar?
SVAR: Inte om inte "underhåll" betyder någonting för dig.

Jag är pryd. Vem kommer att se mig i mitt utsatta läge under förlossningen?
SVAR: Enbart auktoriserad personal - läkare, sköterskor, barnmorskor, fotografer, florister, städpersonal, journalister osv.

Orsakas hemorrojder av förlossningen?
SVAR: Förlossningen orsakar vadhelst du har lust att skylla på den.

Vilket är bästa stället att förvara bröstmjölk?
SVAR: I brösten.

Finns det något ofarligt alternativ till bröstpump?
SVAR: Spädbarnsmun.

Vad betyder det när ett barn föds med tänder?
SVAR: Det betyder att modern kanske vill ompröva sitt beslut att amma.

När är det dags att sluta amma?
SVAR: När du får bitmärken.

Vad händer med allt-i-ett-blöjor efter att man kastat bort dem?
SVAR: De lagras i en silo i Västergötland i väntan på världskrig med biologisk krigföring.

Måste jag skaffa en babydusch?
SVAR: Inte om du är snabb vid blöjbytet.

Vad orsakar förlossningsnedstämdhet?
SVAR: Brunbrända, vältränade bimbos.

Vad är kolik?
SVAR: En påminnelse till föräldrar att man ska använda preventivmedel.

Vad är nattvak?
SVAR: När den nyblivna mamman vaknar av att hon drömt att hon är gravid igen.

Vårt barn föddes för en vecka sedan. När kommer min hustru att känna och bete sig som vanligt?
SVAR: När barnet börjar gymnasiet.

Hur rengör man matbehållarna?
SVAR: Duscha varje dag och använd ren BH. Det är betydligt bättre än att koka dem. 

Skriver kanske nån rad lite senare Kram



Finbesök

Ja då har man sett på House, gillar faktiskt och titta på det, det är inte så många av mina vänner som gillar det men jag gör det så det så...
Det var faktiskt skönt och avreagera sig på den där väggen jag pratade om. Det är/var en skiljevägg mellan två förråd, men det satt som attans. Gubben lånade ut sin sticksåg men bladet till den gick sönder Hi Hi. Äsch jag var nästan klar så det sista gick bra med en Biltema fogsvans. Och sen lite bankande med hammaren och lite Karate-sparkar.
När jag höll på med kvällsmaten så ringde mannen och sa att Jonathans gudfar Stein som vi kallar honom för skulle komma förbi på en fika och gratta honom på födelsedagen, han fick en diskokula med fyra lampor på sidorna. Fränt när mamma ska ha lite fest Ehmm...
Ja det vart ingen Step Up för min del idag, för halsens skull, får nog ta en långpromenad imorgon. Men måste börja konditionsträna ordentligt nu för 1:a Juni ska jag vara med i Tjejtrampet. Vore nog bra om jag kunde skaffa en cykel med så jag kan träna nåt innan. Vill så gärna börja på spinning men men...det finns alltid en men. Min ekonomi har inte vart det bästa på sistone, det är jämt så här de två första månaderna på året, det ska betalas skatt både till bil och husvagn och amorteringar och massa andra utgifter, Nästa grej jag vill investera i är just en cykel till mig.
Tror jag måste fortsätta och pyssla på mammas present, hon skulle få en mini-scrappis-album av oss, kortet är ju klart :) Bilder kommer så småningom på det. 
Angående Marcus mage så har han vart lite bättre idag, bajsat två gånger lite bättre konsistens än t ex igår (om nån vill anteckna det i intresseboken?)  Mitt hjärta blöder när han har vart så dålig med magen, är helt förtvivlat när han har gått ner så pass mycket, min runda härliga bus-unge. Fast just nu känns det nästan som om Emilja kommer lite i kläm, hon får nog inte samma uppmärksamhet som pojkarna, eller? Hon har ju värsta opera-röst ibland så man kan nog inte stöta undan henne så lätt, men med Marcus mage har det varit så mycket energi som jag har lagt ner på honom. Får hitta på nåt med bara henne nån dag, kanske åka till simhallen igen med bara henne, det är mysigt, och sen sitter vi i bastun en liten stund och sen brukar vi sminka oss efter oxå, hon och jag.
 Aj jävlar höll på att glömma, måste packa Jonathans gympa-påse tills imorgon.

God Natt och Kram

Liten paus...

Hunnit och städat hela övervåningen. Brygger kaffe som jag ska ta med ut till tomten och lite Bullens pilsnerkorv och korvbröd ska oxå tas med. Väl där ska jag riva en vägg uti en av bodarna så jag kan ha hyllor, för att kunna ställa alla lådor med julpynt och barnens kläder dit. Gick aldrig på gympan igår, var så tjock i halsen. Mår inte riktigt bra än få se hur jag gör med Step Up:en nån som vill gå istället för mig?
image6 Nej nu hinner jag inte mer
Kram

Gör nåt då!!!

Varför är det så svårt med rubriker ibland? Har mått så bra i dag (i alla fall i förmiddagen), solens strålar verkar ge mig energi. Var lite nere och deppig förra veckan men nu finns det inga spår efter det. DET kan jag nog kalla när jag får mitt lätta "depression", det är ju så modernt att ha DET, men jag brukar bara bli DET en dag sen börjar jag må bättre och bättre för varje dag. Läste nånstans att bjud DET(depressionen) på middag men sen får h*n gå. Det är just det jag gör. Det är ju detta dåliga vädret som nog bidrar till att DET kommer. Menar att för min del så väntade jag först på en sommar som aldrig ville riktigt infinna sen kom en rätt så skaplig höst men vintern då, kommer den aldrig? Näe nästa sommar måste bli en kanon sommar, barnen vill ju bada för jösse namn. Var vi på stranden kanske  tre gånger förra sommaren, sommarn innan var vi ju på stranden varje dag. Vart är detta på väg!?!
Fast eftermiddagen har jag varit lite orolig för min lille son, kom till dagis och de sa att det var helt vattnigt bajset och flera ombyten som har gått åt. Kommer nog att sova i hans rum inatt, han har inte ätit nån middag eller kvällis ens, är så orolig för honom vill bara skrika åt läkarna att Gör nåt då!!! Han tynar ju ner framför våra ögon ju. Ska ringa till *Yanis barnklinik i Linköping imorgon, har ringt VC=fick tid till den 19. Ringde Baltazar=fick tid till den 17. Barnkliniken i Motala lasarett har jag inte hört av nåt än efter provtagningarna (han fick lämna 4 rör med blod). Så vi får hålla tummarna vi får bättre respons från Yanis. Nej ska nog ta och dricka lite the nu, börjar känna mig tjock i halsen.

Good Night You precious people


Lördag kväll

Det var några dar sen man skrev här men men, bättre sent än aldrig. Äldsta grabben är på kalas i bowlinghallen nu ikväll och förut så sov den yngsta och tjejen tittade på film så jag passade på och ta ett bad. Aaah...så skönt det var och  för en gångs skull inte så sent, slippa lägga sig med blött hår. Lyxa till det och gjorde inpackning med, men det behövs verkligen klippas, sist jag gjorde det var nån gång i höstas. Syrran tjatar om att jag ska med henne och några kompisar ut till Motala ikväll, men jag orkar inte med det. Detta med att barnen har varit sjuka hela tiden har tagit musten ur mig. Vart lite orolig för mig själv med i onsdags, vaknade med ett enormt huvudvärk och hela vänster sida av huvudet var ömt om man rörde det, tydligen så var det nån typ av muskel(?)inflammation, kan ha orsakats av att nån nerv vart i kläm i nacken, kommer inte riktigt ihåg vad läkaren sa...

I går fredag var vi på banken och skrev köpekontraktet, så nu är tomten våran officiellt.
          
Vill bara visa lite av kort som jag pysslat med de senaste dagarna, prinsesskorten har jag iförsej gjort för länge sedan.
Skulle vilja scrappa mer, men just nu har jag inte så mycket pengar och tid, men jag har förberett med lite olika tags och ritat lite skisser från boken jag har lånat från bibblan. Vill ha såna där fina gnuggissar och bokstäver sen har jag en del foton jag skulle vilja framkalla och scrappa med.
Nej nu måste jag se efter de små så de inte river ner hela stället.

Kram


RSS 2.0