Choklad-I Lööve

Nu har jag lyckats med en slalombacke hehe...

Blev väl sisådär nöjd, men denna får en skidåkande kompis till oss, det tycker jag är roligt att försöka komma på lite personliga kort. Alltså tanke på vem som ska få den.


Mannen kom hem från Tyskland igår med fönstrena och dörrarna. Så hade han med sig lite annat smått och gott, jag fick en egen chokladkalender haha... och barnen fick med varsina. Sen så fick jag lite parfym också J-LO´s Live mmm... så gott den lukta.
Här ser ni årets upplaga av adventsljusstaken, ville inte börja rota i garaget efter mina andra så  jag valde göra en lite mer modern. Tog mammas advensstakar till fönstrena. Så i år blir det inte så mycket pynt men ska försöka få lite julmys ändå. Blir mer och mer att vi är vid bygget nu.

Ska börja packa ner lite smått mina scrappingrejer i lådor med så jag kan använda min tid mer till byggandet, annars så sitter jag lite då och då vid scrappingbordet och tiden rinner iväg, ville ju flytta helst igår redan. Sen går jag vissa förmiddagar på gymet. Måste kompensera mitt chokladätandet lite mohahaa...

Nu kallar sängen!


Lite blogcandy igen

Såg denna blogg, visst är det massa fint där och dessutom kan man vinna sånt här.


Tändsticksaskar

Igår blev det en sån här tändsticksask
 
Väldigt enkel med en sticksers.

Sen ikväll har jag hållt på med denna, efter att jag sett en i Lottas blogg,  se tidigare inlägg.


Sen när man drar i fliken där uppe så blir det så här.


Detta var allt för mig idag.

Imorgon kommer gubben hem med dörrarna och fönstrerna till huset från Tyskland, och jag ska putsa och pynta klart vardagsrumsfönstrena här. Har dock ej hunnit beställa nån resa än till jul kanske hinner jag, men ändå vill jag ju pynta lite här men mycket blir det inte, har ju hela hemmet nerpackat i lådor och jag orkar inte börja leta fram alla mina julsaker, kan ju säga att jag har väldigt mycket av det.

Ska hämta mig lite glögg igen och mysa här framför TV:n lite innan jag går och nannar kudden.

Blog Candy

Kolla in hos Lotta och se vad hon lottar ut. Det finns annat skoj där med!



Nu ska jag jag läsa läxor med sonen, mannen åkte ju nyss til Tyskland för att köpa fönster.

Lite mera...ja, julkort och lite altrat

Först ut en flaskkort, är inte lika nöjd med den som jag är med den första


Sen ett "helt vanligt" julkort


Sen har jag altrat en block jag köpte för en tia på Karlssons

Har ju sett att en del har ju gjort såna bla Hoppetossan och nu har jag ju ingen BIA så det här får duga, tog bort fram och baksidan och började klistra på lite papper och dekosar.

Så här ser framsidan ut. J:et fick jag från ett RAK från Hoppetossan, den tog jag och embossa.

Så denna block ska jag ha i handväskan och skriva i ideér och annat i scrapväg.

Så här ser den ut när man öppnar den.

Damcollage stämpeln köpte jag från papp ochs crap från Rean för 30 kr och stämplat på egenfärgat papper sen är det Stämpelbodens swirls och Rönn tror jag det är från Erikas stämplar.

Baksidan ser ut så här


Blev nöjd med denna utom med baksidan, men äsch det är ju bara jag som ska ha den.

Tycker ni att jag ska skippa snöret? Tycker själv den blev klumpig.

Z-kort

Såg nånstans att nån hade gjort ett Z-kort och när jag ville göra en egen hittade jag inte bloggen där jag såg den, men så här blev min.
Ihopvikt


...och öppen


När jag hade gjort denna så tyckte jag att den liknade en slalombacke, så jag har en annan ide´ till detta med min skidåkarstämpel från Panduro.

En väldigt enkel kort blev det också


En tändsticksask blev det, den liknar väldigt mycket en annan jag gjort tidigare.


Har gjort en flaskkort till, men hittade den inte när jag skulle fota den hmmmm...

Visar uppdatering kanske imorgon.

Tjingeling, nu ska jag värma glögg.

Mitt första flaskkort

Kom hem nyss var på fest på byggföretagen Beijer i Linköping, blev lite snabbt men roligt var det, god mat och en massa dricka ; )

Gjorde ett par kort idag. Här är dagens skörd.

Tårtpapper, stickers egengjord biljett med "halva" Stämpelbodens text!

Sen blev det en sån här

Här lite filtband från Rusta och egenfärgade papper ,med distresser och stickers, Panduros God Jul text.

Sen den sista, ett flaskkort


Här med egenfärgad avlångt Tags, OK flaskan som man ger bort ska väl inte vara halvfull, men hade ingen annan ju, dricker ju en del glögg nu på kvällarna med tända ljus och pepparkakor, mysfaktorn är hög nu kan jag säga.

Lite handlat

Blev en liten sväng till byn Mjölby idag och till Mobilia, kollade lite julklappar men hittade inte så mycket, blev faktiskt en bok om vildsvinsjakt till min jägare; ), fynda den på Karlssons, var på Jysk hittade lite där med och lite pyssel till korten.
Sån där pärlband med flera meter kosta bara ca 20 kr.
Sen blev det en liten loppisrunda och då handla jag detta.
 Ljusstake 30:-, ängel 10:-, handskar 15:-, bakform 15:- och spets 15:- (3,5 meter)

Kolla bara så fin ängeln är
Handskarna passar ju bra kanske till nyårsfesten om det nu blir nån.

Julen ska vi förresten kanske fira på en finlandsbåt i år. Har hållt i julen i fem år i rad med hela tjocka släkten och vänner men nu när vi är inaccorderade hos min mor har jag ingen lust att hålla i nån.
 
 

9 år av kärlek

Har inte pysslat så mycket de sista dagarna, har varit en del borta vid huset och jobbat där, idag har jag hackat hål i väggen för alla eldosor som ska vara vid ytterväggar.
Vill visa banden jag köpte från Rusta (kostade 10 respektive 20 kronor, inte så farligt va?) hade totalt glömt bort dem, hittade kassen igår så jag var tvungen och göra ett kort i alla fall.


Sen blev det två födelsedagskort, till Emilja och kusinen Cajsa, båda fyller ju fem år, så det blir Busfabriks-kalas i år för dem, jag vill inte kalas här när vi bor hos mamma, lite trångt annars med. Blev ifs lite sent bestämt eftersom Uffe ska till Tyskland och vi visste inte riktigt när han skulle dit så det blir helgen efter han åker dit och hämtar dörrar och fönster.

Nu till korten
Lika men ändå olika.

Sen har det blivit lite tändsticksaskar som är bra att ha om man ska iväg så här vid juletid och ett kort som är också bra att ha. Hade färgat lite papper så det var ingen tanke bakom det.



Jag och mannen firar nio år idag. Ska kanske fira med lite Dufvenkroks vaniljglögg ikväll-Me like, vi dricker ju varken öl eller vin så det får duga med det.

Var på Yoga igår, känner av det idag, lite träningsvärk. På fredag har jag beställt tid att en instruktör visar hur alla maskinerna funkar. Nu ska jag börja på allvar med min träning igen.

Ramar och tavlor

Är så trött idag men ska visa bidrag jag gjorde till Stämpelbodens jultävling.

Tog IKEAs billiga träramar och målade dem och embossade dem med Stämpelbodens Swirl, I Lööve It
En närbild först.



Tycker de passar bra till dagis och skolfoton att ge bort till släktningar.

Sen blev det två jultavlor som jag kallar för "Julförberedelse". Där har jag också målat samma ramar och embossat med snöflinga och använt julstämplar till själva tavlan.

Det var faktiskt lite pilligt att sticka med tändstickor.

Nu ska jag gå och lägga mig brevid min nallebjörn. Godnatt.


Kanske en julkalender?

Kolla vad ni kan vinna

Det är bara att gå in och lämna en kommentar och länka till hennes sida.

Kika in till Hemma hos Klara där kan du vinna en paketkalender från butiken www.klarafardiga.com.

Kort och magsjuka barn

Först kommer till en utmaning som var tänkt att hålla till på FL, väldigt enkel "hjärtbilden" är ju från senaste Scrapbooking mm.
 Fick hem min nya kalenderstämpel som jag trånat så länge efter, trots köpstopp så köpte jag denna.

Först ut ett julkort i en annorlunda färg på kartongstommen. Paketet kommer från Yves Rocher som reklam eller nåt sånt. Sen en egengjord biljett och lite paketsnöre som håller ihop fram och baksidan, förstod ni? Sen en liten stämpel från Stämpelboden.


Lite mer kort

Tycker denna med var väldigt enkel men den får väl duga? Har en snögubbestickers, plåtgran (köpte på julpyntavdelningen) i City Gross och sen en egengjord blomma.

Fjärde kortet
 
Får duga med mina panduro stämpel.

Sen ett femte kort.
Lite pappersspill.

Änglakudde-tävling

Klicka bara på bilden så kommer ni dit och kan vinna detta. 


Ett litet hus utlottas

Ja kolla så fint ni kan vinna


Detta kan ni lämna en kommentar hos tidmästarinnan och vinna detta fina.

Tisdag 11/11

Har varit gräsänka nu i två dar, gubben är åt Öland och jobbar på nån gård för att sätta upp plattor till nån mjölkrum eller vad det nu var.

Hade tänkt att åka och träna på gymmet idag, men tar det nog imorgon istället, för nu har han äntligen skaffat så att jag kan gå och träna, tänkte passa på nu på förmiddagarna, när barna är på skola/dagis. Ja så länge jag inte har jobb dvs.

Marcus (olyckskorpen) snubblade på dammsugaren igår och bet sig i tungan så blodet bara forsa, då höll jag på och svimma tog upp honom och benen vek sig på mig, jag tål inte se så mycket blod. Ringde 1177 men det var bara ge kallt att äta, för de kan inte göra så mycket när det är tungan det handlar om.
Varför ska allt hända honom för? Ja han har ju en fart på 200km/h hela tiden, men de andra har det aldrig hänt så mycket med.

Ok ska till tvättstugan nu, få se om jag får bort blodet från mina och Marcus kläder.

En drös med kort!

Vi var ju bortbjudna på svägerskans 40-års middag idag på Sjögestad Motell, så himla god mat, känner mig mätt fortvarande.
Hade med mig ett kort jag gjort för länge sen(har visat den här med), sen gjorde jag en extra kuvert till resecheckarna vi och Stefans familj hade skrapat ihop.


På grund av lathet och på brist på egen fantasi så gjorde jag flaskkort till fars dag, tack för det Cyllan. Men glömde köpa lotter till farfar så han får det en annan gång.

 
Sen blev det en del kort igår när jag och syster hade lite julkortsverkstad, tror nog vi pratade mest, men det var kul ändå sen fick jag lära henne en del med stämpling och att chalka och sen visade jag hur man embossa, så idag var hon och köpte sig sina första stämplar och stämpeldyna, alltid roligt när man har nån annan att scrappa med ibland.

Ok här kommer mina fem kort.

Först ut är det denna, God Jul stämpel från Stämpelboden och flickan från Panduro, sen är det några 3-D stickers (paketen)


Sen blev det tre TAG´s kort

Den första ingen vanlig stämpel utom Stämpelbodens Swirl, egengjord blomma vilket jag embossat med lite rött på likaså God Jul texten.


Sen en med Panduros stämpel, återigen har jag använt nåt gammalt "nät" 


Den tredje med Stämpelbodens stämplar och egengjord blomma och lite vass eller vad det är som ser ut som halm.


Och sista kortet

Måste säga att granen är av plåt så det där kortet kommer nog att kosta massor i portot och den ska ju ända till Finland.

Tror att jag har hunnit till hälften med julkorten nu.

God natt på er därute.


Kaffefilter och änglar!

Har de senaste 1 1/2 timma gjort detta.

Färgat papper och gjort namnetiketter. Om du vill veta hur man gör se här  . Så nu ska baksidan av mina kort pryda såna här.


Sen har det blivit ett par kort. Ett med bara embossade motiv, tycker det är så roligt när pulvret smälter.
Tycker det fattas nåt, kanske en "skylt" med God Jul text eller vad? Tips mottages gärna.
Sen har det blivit ett kaffefilterkort

Tyvärr dålig bild men ni se väl ungefär?

Föregående bara stämpelbodens stämplar här en gullig från Panduro. Blommorna har jag gjort själv.
Här är det mer.

Lite guldig glitterlim i mitten en har jag provat med rött och en har jag satt en snöflingabrads i mitten(från RAK:et från Hoppetossan) och en biljett med.
Ja just det mitt första altrade tändsticksask.

Nu måste jag rusa, ska hämta barnen nu halv ett.

Kram så länge.

Försvunnen



Den här 15-åriga tjejen är försvunnen sedan juni i år. Hennes storasyster har startat en grupp på Facebook i ett försök att hitta henne. Texten nedan ligger på Facebook och är skriven av Johannas storasyster: Min lillasyster heter Johanna Birath och är 15 år.Den 9 Juni rymde hon från ett behandlingshem i Falun. De kläder hon hade på sig då var blå jeans och svart munkjacka och barfota. När hon försvann hade hon ljust blonderat kort hår och kraftigt sminkad, hon är runt 157 cm lång och väger runt 50 kg. Nu har det snart gått sex månader och de spår vi socialen och polisen hade ledde ingenvart. Så det här är mitt sista sätt att försöka ta reda på vart hon är någonstans.Uppdaterat 5/11:Vi har fått in intressanta tips från olika personer som pekar mot samma sak. Att hon ska vara hos en man från dalarna på 49 år, han är runt 187cm lång, kraftigt byggd. Dessvärre är han också en väldigt dålig människa så håll ögonen öppna!Dom är ju ett väldigt udda par och borde dra ögonen till sig. Vad vi förstår så pendlar de mellan olika platser: olika ställen i dalarna, Stockholm och ev Gävle! Vi tror också att dom åker i en vit passat kombi årsmodell 95. Tanken är de som går med i gruppen bjuder in alla sina vänner osv. så kanske vi når någon som sett henne eller vet något. Om det är någon som tror sig ha sett henne eller har några tips på var hon kan vara, snälla hjälp oss så vi kan få hem henne igen!VIKTIGT!!Om någon skulle se henne på stan eller liknande, ring till polisen 11414 direkt så dom kan kolla upp det på en gång! Hela familjen saknar henne så mycket och hoppas att hon mår bra! Lägg in efterlysningen i din blogg också!

Johanna

Band-Påse


Hihi...den är inte så snygg men ville göra en band-påse, såg ju första gången såna på träffen, hade en plastväska som jag gjorde hål med håltången, duger åt mig i alla fall.

Har färglagt lite stämpelbilder så jag kan fortsätta med mina julkort nån gång, men det går trögt, tycker inte den  rätta inspirationen verkar infinna sig.

Ska fortsätta och titta på Bröllopsform nu, känner igen mig på de medverkande ibland.

Tjingeling


Ont i hela kroppen!

Undrar om det är influensan på väg eller? varje muskel och led i kroppen värker. Kan ju vara att jag spänner mig så dan´t. Hela tiden är det nåt, kan ta det senaste, Emilja min dotter började gråta så hon skulle komma till köket där jag satt, men såg direkt att hon var lustig, hon började vackla med sina ben och leta efter garderobsdörren, sen började hon falla baklänges då var jag i fatt henne och hon var stel och tittade upp på taket. Hon har ju haft en del Affekt-kramper sen hon var liten, visst enstaka gånger nu när hon blivit större med men tyckte inte att detta var lika, ringde 1177 och fick komma till barn på US direkt, där togs EKG och socker kollades och EEG fick hon remiss till, hoppas bara det inte är nåt epileptiskt. Har ju sökt för det 2005 men då gick det inte genömföra EEG, efter en attack, då var ju inte jag närvarande men min bror och hans dåvarande var det.

Var förresten ute och åt med min man i fredags (andra gången vi går på fin restaurang tu man hand under våra nio år). Tanken var att gå och dansa med men han (och jag med lite) vart jätte trötta efter middagen, då sa vi att vi går på bio men den var stängd, så vi åkte hem, lite tråkigt hade ju velat gå och dansa i parken, det var Casanovas och Wahlströms som spelade och The Hub Cabs nere i baren. 

Lite mer tid med min man skulle jag vilja ha.

Ett vanligt kort

Var ju tvungen att prova och färga med mina nya distresser som jag köpte igår. Har nu 4 av totalt 24 färger.

Väldigt "enkel" kort. Tror att kanske Uffes bror kan få den nu när han också har fyllt år, eller vad tycker ni kan en kille få den?
Fjärilen har jag stämplat två gånger, klippt ut den ena och limmat på den andra i mitten vilket kanske syns väldigt dåligt.
Det ska vara lite grönt också i tagen men det syns också dåligt, är så trött på min kamera. Men vad gör man? Köpte en ny telefon för några veckor sen men den är redan trasig och varje gång jag ska till City Gross så glömmer jag att ta med den till Expert.

Önske Box

Gjorde en liten box från en liten telefonlåda.
Barnen får lägga i sina lappar och bilder på vad de vill ha till julklapp.
Har klätt in lådan med pappers spill kommer ej ihåg vilket märke.
Har endast använt Stämpelbodens stämplar

Här på tag´sen har jag använt swirlen lite varstans      Min egengjorda

Tagen har jag använt stämpeln Swirl som jag tycker är bara så fin.

Sen är det en liten "skylt" och "blomman" har jag gjort själv och stämplat med en julgranskula stämpel.

"Locket"

Här finns också en egengjord blomma och ängeln är en dekoration jag sparat från en gammal BH. Det svarta nätet är från en "påse" när man köper leksaker och skort etc. Man öppnar genom att dra i det guldiga bandet, köpt från IKEA förra året under julrean.

Få se hur mycket önskningar barnen lägger i.

Köpte lite "glasspinnar" igår ska sätta mig och göra nåt med de nu kanske, fast jag skulle nog behöva städa lite med.

Inspiration börjar och tryta IGEN,

men hittade detta när jag gjorde en blogrunda för att hitta inspiration http://elinashobby.blogspot.com/, lite blogcandy igen. 

Några missade bidrag...

Här är ett kort jag inte hittade som jag skulle fota och ha till en utmaning, hittade det direkt efter att jag la ut tävlingen (typiskt).Kravet var fem färger och tre olika stämplar varav en två gånger.

Min bästa kompis fyller år, så hon får den.

Sen var det en till jag gjorde till en annan utmaning, men glömde att man skulle använda färgerna rosa/grått eller blå/brunt, så här kommer den. Har gjort en annan men den får ni se sen.
 Men  jag gillade denna ändå.

Lite vinterbilder, vi har ju såå fiiint väder här nu.


Mina rosor som envisas med att blomma fortvarande...


Undrar om min Hortensia klarar sig, den blomma ju förra veckan.


Ok ha det bra gott folk!

 


RSS 2.0