Hannah-namnalbum

Här är en namnalbum som jag gjorde för ett tag sen. Dekorerade klart den igår.



"Första" sidan.

Ok lite otydligt igen men ni fattar.

"Andra" sidan-Blomsterflickan


"Tredje sidan"


"Fjärde" sidan-sötisar


Sista sidan


Har en Lo och nån kort men de vill jag inte visa än, ska vara med i några utmaningar. Utmaningarna jag ställer upp med till Familjeliv är just bara utmaningar inga tävlingar, den enda vinsten man får är äran att få hitta på och hålla i nästa utmaning, det populära  pysselpassions Idol utmaningar har jag inte börjat med, känner att jag hinner inte skapa för min egen skull utan om det är bara massa utmaningar och tävlingar då känns det att då scrappar jag för andra inte för mig själv.

Jobbet har funkat helt bra. Tyckte först att det var lite synd att barna skulle till fritids och dagis trots höstlovet, men nu tycker jag att det var ju bra för J´s skull, i måndags var de och bada, igår var det skogsdag med matlagning över öppen eld, idag filmvisning, så nog hittar de på en massa roligt, imorgon var det nån "resa", de kunde ta med en resväska om de ville, undrar om det blir nån låtsas strand? för Per en av fritidspersonalen har torkat sand i musikrummet, ja det är ju fritids och dagis jag städar denna vecka, känns lite lustigt när mina egna barn går där.

Nä måste gå och lägga mig nu, måste hinna ta tvätten imorgon innan jag åker till jobbet imorgon.

Vattenpuss!

Jippiii...jag har hunnit göra en LO nu ikväll efter att vi kom hem från bygget, känns som om man har "fått" en extra timma.
Men jag kände mig nästan som en nybörjare, har ju bara gjort kort på sistone men tycker att jag lyckades till slut någorlunda.

Älskar bara dom där genomskingliga bokstäverna. Hade dock lite svårt med pappersvalet.
Blev så sugen att skapa mer, vem vet kanske jag gör nåt sen!?!

Uffe ska ta Marcus till sjukhuset imorgon, och då ska han sövas med lustgas(?) och sen tar de bort stiftet och gipset. Tyvärr så jobbar jag första dan imorgon, annars hade jag velat vara med, men det är nog nyttigt för Uffe att ta honom, annars är det ju jämt jag som tar de till läkaren etc.

Hej då och ha det bra där ute!

Glesar...

Har fortsatt att sätta upp glespanelen på taket med Christer idag.

Usch vilken tid allting tar. Men jag tycker att det är roligt att vara med och bygga från grunden, lär mig nåt nytt varje dag jag är med. Idag är det välbehövligt med ett varmt bad.

Sätter tak

Var hela dagen vid nybygget igår, jag och Christer var "inne" och satt plast uppe på taket, känns i nacken när man måste ha händerna över huvudet och huvet böjd uppåt det är 150kvm ändå, Carro, brorsans tjej var barnvakt igår, idag skulle grannen vara men hon jobba tidigt imorse så hon kommer lite senare. Är ju inte så lämpligt att ha barnen med där. Uffe jobbar på taket, det är inte helt klart, han har en sida kvar att såga pannor och "limma" ena kanten på.

Så här såg det ut förra veckan. Blir ju valmat tak så det är lite krångligare än en vanlig bruten tak, men jag ville ha en sån för jag tycker det är snyggare.

Ja här ser ni mina köksfönster.

Ja nu är det ju vintertid, så ni har väl kommit ihåg att ställa tillbaka klockan?

Ilona

Ett kort till min mormor som fyller år samma dag som min dotter, mamma får ta med sig kortet nästa vecka när hon ska åka till henne i finland.

Usch så dåliga bilder det blir med min kamera igen.

Börjar få lite abstinens nu, har inte gjort nån LO på länge. Vill men har inte riktigt tid till det.

Jobbade första dagen idag, hoppas bara jag kommer på ihåg vad jag ska ta och städa nästa vecka, blir ju bara nästa vecka jag jobbar, kan bli eventuellt mer vikariejobb då och då men känner att jag vill ha nåt fast nu, känns väldigt osäkert det här. Har ju sökt en massa inom handeln men man är ju inte så attraktiv längre inom arbetsmarknaden, tyvärr.

nåt mer jag vill, vill, vill...

Började titta runt och leta efter en väska, såg att det var några hade såna på scrap träffen, visst går det med en vanlig men man kan ju alltid önska sig nåt...
Verkar ju inte bli nåt av scrapkryssningen, eftersom det ska betalas innan jul och det tror inte jag att jag har råd med.


inte en gång till...

Nej fick nog av att ta med alla tre till stan ensam. Först gick det bra när vi kom till stan, skulle bara för en återbesök till Memira och kolla mina ögon, ser förresten superduperbra nu. Men vi var i god tid där så det tog säkert en halvtimme innan jag fick komma in, så då började det klia i barnen de skulle inte sitta still och börja leka kurragömma där.
Innan vi gick därifrån ville jag att alla skulle gå på toa men det var bara Jonathan som gick, tänkte att nu måste jag passa på och åka till nån affär innan jag åker hem, är ju inte i stan varje dag så då tänkte jag att Rusta kan ju inte vara farligt att gå in i, väl inne börjar Emilja hoppa jämfota jag är Kisssnööödig, ahh...till kassörskan i andra änden av butiken och låna toanyckeln, sen är det nån mer som ska gå? nej säger de, då tänkte jag passa på och kissa, E skulle tvätta sina händer då, men sen springer hon bara ut fast jag skriker nej jag ska kissa öppna inte dörren, tror ni hon lyssnar? NEJ! Upp från toastolen och låsa dörren, usch började bli lite irriterad, men jag hittade några fina julfiltband där billigt och julkalender till barnen så då var klockan fyra (hade varit i affären en 1 timme) och Uffe var i stan så då sa han att åk till IKEA så syns vi där och kan äta lite, visst det tog ca 40minuter innan han kom, men där kunde jag slappna av lite de har ju en liten hörna för barnen där. Men när vi kommer och ska sätta oss där så sitter det två gamla tanter och börjar sucka högljutt och i samma stund frågar Uffe aha ska vi sätta oss här? Jag säger höglutt ja, det är ju familjehörnan här, ser du inte skylten Familjestation?! Då ser jag hur tanterna börja veva med huvuden och titta efter skylten. När vi kommer ut så är klockan redan halvåtta, handla ju tvättställskommoder (2stycken) och några tillhörande skåp billigt, det skulle utgå ur sortimentet, då vart jag lite nöjd, sen skulle jag hämta några lådfronter från hämtlagret, på väg ut där backa jag på en bil. Men det vart ingen buckla bara liten skav"sår" (vilket förmodligen skulle gå och ta bort med lite vax)och han killen som äger bilen tyckte att det var inget att bry sig om att det skulle nog kosta mer med självrisker, men gud vad jag skämdes!
Men ensam till stan med alla tre barnen gör jag nog inte om på ett bra tag!

Väl hemma vart det Bonde söker fru och nyheter sen blev det sängen.

Tisdag 21/10

Borde vara i duschen nu men ville se House först, har varit på step-up och det slutar nio och jag är väl hemma fem över. Tycker det är så tråkigt ifs att gå och lägga sig med blött hår men måste man så måste.
Mår ju bättre när jag tränar, både fysiskt och psykiskt. Hade lite träningsvärk från  gymnastiken igår.

Börjar ju jobba nu på fredag men dock bara en vecka nu till att börja med, men bättre än inget alls, får lite annat i mina dagliga rutiner, synd bara för barnas skull att inte få vara hemma när det nu ska vara höstlov nästa vecka.

Uffe får ta M till sjukhuset på måndag, stiften och gipset ska tas bort, ÄNTLIGEN... Denna gång får han sova på lustgas, och sen får han komma hem samma dag. Skönt att slippa klä in armen i plastpåse och tejp varje gång han ska duscha, sen får han bada så länge han vill.

Blev tvåa!

Jag gjorde ett TAG-kort till en utmaning på FL, man skulle göra ett avlångt kort och använda nån icke scrap dekoration, jag tog och gjorde en plastficka, vilket syns dåligt och skjöt in två plåster.


Snacka om att jag kände mig dum idag, skulle till den lokala bokhandeln idag, tänkte kolla om det fanns nåt roligt a´ scrapväg att köpa, det fanns inga scrap grejer kvar, de har leksaker nu istället. Har ju aldrig tid att åka till Linköping, för vill ju inte gå in i lilla trånga Minelle med mina ungar, är som sagt aldrig barnfri nuförtiden.

Ska börja och jobba nu på fredag, dock är det bara ett vikariat, men bättre än inget alls, sa att jag kan hoppa in nån gång om det  behövs, ska bara skicka en ansökan till guldbutiken idag oxå.

Ha en bra dag!

Nya julkort

Här är några julkort jag skapat de senaste dagarna, tycker bara att det är så svårt att skapa nåt när man är ensam hela tiden med barnen.
Har stämplat God Jul på blomman med.


och så en till, detta är ett av mina favoriter...


En tredje kort...

Ser nu att jag ska rita nån typ av "ram" runt bilden.

Ville göra ett kort i ett annorlunda "julfärg"...


och så den sista...

Här har jag embossat lite julkulor med min nya stämpel från stämpelboden. Köpte två stämplar till men nu hade jag glömt handla lite EZ-foam, så jag får kanske åka och handla nästa vecka när jag ändå ska till stan, ska på arbetsintervju.
Har ju så långt till närmsta butik med scrap grejer, eller butik och butik, det är den lokala bokhandeln.

Har ju inte fått hem några papper jag köpte från en annan butik genom nätet, fick allt det andra utom pappren, men hon som äger butiken säger att hon skickade dem samtidigt, att hon la dem i varsina paket, pappren för sig och dekorationer för sig och tejpa ihop paketen, så det känns lite tråkigt när man har betalat och inte får sitt, det var ju tolv jättefina designpapper. Ska nog sluta och handla genom nätet, men då får jag ju lägga av med detta då för utbuden i affärerna är så dåliga.

Mitt missade bidrag

Ok här kommer mitt bidrag som skulle ha varit med på Cyllans utmaning på Familjeliv, men det blev nåt fel när jag skulle skicka det.
Man skulle ta en färg från fotot och skapa monokromatiskt tror jag det heter. Jag tog det blåa från J`s jeans, båten och havet där bak.


Har skapat lite julkort, måste passa på och fota nu innan det blir för mörkt kanske uppdaterar jag senare!

Bye bye!

Nytt kort igen...

J ska på kalas igen på söndag! Har använt mig av Panduros stämpel, som jag inhandla under deras Rea!

Men nu lyckas jag inte att få till någe bra bild med kameran igen. Kanske dax för batteribyte, det kanske hjälper!

Ciao

Ja må han leva...

Kunde inte komma på vilken stämpel min bror skulle ha till sitt kort, för han fyller år idag, har bara inte sett honom än, men han kan få den kanske imorgon. Så jag använde detta jag fick av Hoppetossan.


Var på föräldramöte idag för J. Hade bara anmält en person precis innan jag ska iväg så sa Uffe men ska jag inte få följa med? Eeh...men jag har bara anmält en person, sa jag. Men det är ju klart att han får följa med, trodde bara att han skulle jobba så jag tog för givet att han inte skulle med.

Godnatt!

Onsdag 15/10

Lite halvmör i kroppen idag efter min Step-Up träning igår kväll. Men vet inte om jag kan fortsätta med att träna så sent jag är ju så upp i varv att jag ej gick och la mig förräns vid tolv inatt, sen är man så seg när man ska upp på morgonen.
Tror jag ska göra klart alla julkort och födelsedagskort till de som fyller det här året, och sen plocka undan mina scrap saker, för nu är jag ju vid huset varje förmiddag och jobbar när barna är i skola och dagis, sen eftermiddagarna håller jag på med maten, tvätten och städning och så klart är med barnen, så det finns ingen tid till att scrappa just nu, dessutom ska jag jobba extra nu under höstlovet, ska vikariera för min mamma eftersom hon ska till finland och vara lite med mormor, vet ju inte hur lång tid hon har kvar!?!
Men jag söker ju så klart inom handeln fortvarande!

Ooh jag ville ju åka till den där scrap-kryssningen som jag har nämt här i tidigare inlägg, men har ingen som jag kan åka med, finns säkert inga platser kvar heller. Men Uffe tyckte jag kunde åka för då kan han åka på bäverjakt i Maj!

Tjingeling


Söndag 12/10

Sitter och slösurfar och läser i andras bloggar, fast jag borde egentligen gå ut med barnen, men nu vill J titta på en film. Men sen åker vi till huset, för mannen och svärfar är där och lägger taket, vet inte om han har nån mer till hjälp idag, igår var både Jonathan´s ocn Marcus´s gudfäder och hjälpte till, den ene vill ju ha lite hjälp i vinter med sin skorsten så klart måste Uffe dit sen. De är ju mannens bästa vänner, så klart de ställer upp och vi ställer upp på dom.

Men ni skulle ha sett häromkvällen när Uffe kom hem, först åker han tidigt till jobbet och sen åker han direkt till bygget så han såg såå sliten ut stackarn när han kom hem vid nio, var så rädd att han ska gå i väggen, men han tog ett par sovmorgnar och jobbade bara på huset så nu är han på topp igen...Tror nog det blir en liten resa när huset är klart, han måste ju få vila lite.

Kanske blir det en "resa" så småningom till finland igen, för min mormor har lungcancer och nu har de märkt att på 7 veckor har den växt 7 cm, så jag tror inte hon lever så länge, lite tungt men hon är ju gammal, sån är livets gång.

Tittade på Stjärnor på is igår, tyckte jag med att Josefin skulle ut, såg ni vilken kameltå hon hade? Mohahaa... nu kom elaka jag fram igen.

Angående en annan svensk underhållningsprogram i samma kanal nämligen Idol, han Johan Palm, hans mamma tror hon heter Ann-Louise, hon är lärarinna i min sons skola.

Nu har mannen lovat att köpa ett gymkort till mig, det behövs!!! Har börjat bli så framtung att jag börjat få ont i ryggen. Självförvållat förvisso men nu ska jag gå ner några kilo till nästa sommar.

I kväll är det familjeinvigning på nyingscouten där Jonathan går! Och idag skulle jag slippa laga mat till arbetarna på bygget, för det skall flötas med lite pizza.

Ok ska plocka undan här lite innans filmen tar slut!

Vill, vill, vill...

Hit vill jag, till en kryssning, tänk att sitta och bara ha roligt och scrappa och resa samtidigt.

Sen vill jag visa lite höstkväll ute.


Nej nu ska jag sluta hej svejs!


Namnalbum

Började att dekorera denna album idag, den blev hastigt gjort men jag tycker den blev rätt så OK!

Valde att inte dekorera M:et.


Ska nog bli nån liten text på ena sidan, tror jag.


Blev bara sommarbilder men ack så härliga minnen.


Har använt mig av lite färdiga decosar som jag handlade på mig innan jag började med scrapbooking, men som jag inte riktigt gillar. Fast nu fick tösan de, hon har också börjat med scrapbooking.



Och så sista sidan

Men här blev bilden lite dålig, men jag har märkt att det är bäst att fota mot dagsljus, tog nya kort på julkorten jag gjorde igår men orkar inte ladda upp dem igen.

Passade på att gå när jag skulle hämta barnen, det brukar ta sammanlagt 20-30 minuter när jag tar bilen men nu tog det 1 timme och 40 minuter, men vi passade på att gå till lekparken, och sen plockade vi lite löv och kottar, ska se vad vi ska hitta på med det.


Nu måste jag ta och umgås lite med mina barn igen och kanske poppa lite pop-corn.


Lite grattis-och julkort

Gjorde en grattiskort till en tjej i J klass, som hade kalas förra veckan! Fick stämpeln i en RAK från Hoppetossan! Vet inte riktigt vilken stämpel det är eller var man kan köpa det!


Tyvärr hann jag inte ta kort av systerdotterns kort, som också fyllde förra veckan, kanske kan jag göra nån gång senare.

Nu har jag med börjat lite smått med julkort. Tyvärr så är bildkvaliten jätte dålig, kanske skulle ha tagit i dagsljus men ni ser ungefär hur de ser ut.

Det står God Jul på finska. Lite glitterlim på tofsen och fickan.

Oj då, har "bilden" hamnat lite snett. ; ) Det är en ankare tror jag det heter som håller ihop kortet. Papprena kommer från Tiimari Denna var jag ändå rätt så nöjd med.


Usch så dålig skärpa men jag gillade denna med. Här är det gröna pappret från Tiimari och stjärnpappret från Panduro.


Här ett TAG kort, den lilla tagen har jag först embossat texten God Jul med rött sen distressat och sen embossat igen med Clear, ville bara prova en ny teknik. Julblomman klippte jag ifrån pappret (detsamma som två kort ovan) sen drog jag lite med embossingpennan och embossat med rött Och lite glitterpenna på hjärtan på granen.

Sen den sista

Inte riktigt julfärger enligt mig men den får väl duga.

Stämplarna kommer från Panduro.


Sån här biltårta fick lillkillen i år. Bilen verkar vara lite kvaddad, he he... Har vitt sugarpaste till tak och balkar sen grön marsipan till huv och dörrar sen lakrits rullar till däck, den gick åt.     


Och till sist en liten nyfriserad tjej.

Så det går och ordna upp trots att hon gick och klippte lite själv först.

Var på det nyöppnade gymet mitt emot frissan, blev väldigt sugen att skaffa kort där, nåt måste göras har inga kläder allt är för smått eller jag kanske är för stor. Har ju gått upp över tio kilo sen förra sommaren vi gifte oss.


Såå trött...

Är så trött idag, är så förkyld och tösen vart så hostig inatt hon med, tänkte ta lite ledigt för henne ändå eftersom hon ska klippa sig, är ju ändå hemma med M. Helgen gick för snabbt som vanligt, hade kalas för M i söndags, trodde inte jag hade bjudit så många men sammanlagt var vi ändå 28 personer men det gick fösa ihop oss i mammas lilla lägenhet.
Har bara inte hunnit ladda upp bilderna i datorn, men det blev inte så många kort, för jag fick stå i köket och serva så jag hann inte med kameran, och min man är lite trög så han fatta inte ta några fast jag bad honom, han satt bara i soffan och skvallra som en värsta skvallertant.

Ibland stör jag mig på honom, sa idag att om jag nu lyckas få nått jobb så tänker jag inte jobba för ditt företag mer, eftersom jag inte får hjälp med hem och hushåll från honom så då kan inte jag fortsätta med det har inte helt enkelt tid med det, det har vi ju märkt när jag jobbat att jag inte hinner, och då har mina barn fått lida för det att jag sitter och jobbar med hans företag på kvällar och helger, nä det blir slut med det om jag får jobb nu, så nu är han jättesurig på mig tycker jag är dum, det är ju våran framtid och bla bla blaa... Men jag tycker våra barn är våran framtid, dom behöver sina föräldrar NU.

Nu ska jag till tvättstugan.

Nu blir det tak...

Just nu i skrivandes stund håller de på och får upp takstolarna till huset. De var först lovade till den 15:e september men de bidde inte så, och därför ville jag inte ha nåt kalas för M förra helgen så därför tänkte jag att denna helg blir bra men egentligen så är det ju inte det för nu måste ju mannen vara där,  ja hur man än gör så blir det bara fel.

Jag var där förut med M och titta på när kranbilen tog upp takstolarna och då sa M att jag  vill gå upp till pappa, herregud unge har han inte lärt sig att inte klättra. Nej det är en liten vilde jag har.

Känner att jag inte hinner riktigt att scrappa just nu förutom att göra kort. Längtar tills huset blir klart och jag får ett eget scrappar-/kontorsrum. Så nu går jag och kikar in i andra scrappars bloggar för att sno lite ideér till mitt nya rum. Men hade jag vetat att det skulle ta så här lång tid hade jag nog inte flyttat till mamma så här tidigt, det tär på psyket det här att bo så här och ha det mesta av våra grejor nerpackade, har endast kläder och lite leksaker och kontors och scrappargrejorna framme, nu är ju alla mössor och vantar nerpackade så jag måste till källaren och leta fram de.

Men nu är det mat som gäller sen hämta de två andra huliganerna, blir lite rester från igår, fisk sen pannkakor till efterrätt.

Jaa, hittade min kamera

Efter att jag laddade upp bilder när vi kom hem från sjukhuset så försvann min kamera, har ju letat som en tok efter den, men nu hittade jag den bakom elementet idag när jag skulle städa.
 
Men nu har jag några kort i min mobilkamera som t.ex kort och ett namnalbum jag gett bort så de får ni se nån annan gång.

Men jag har annat att bjuda på.
Detta var till en tävling på Familjeliv, kom sist utav tre deltagare. Det skulle vara till en BOM skissutmanig. Kom inte på nåt annat på A och jag har inga foton av mig heller, nästan alla kort är nerpackade nånstans.


Sen har det blivit en del kort med.

Detta är till "Cyllans" halvårsbloggutmaning. Man skulle göra ett kort eller en LO i halva formatet.


Och så nåt jag hade tänkt att ha med till en kortutmaning men eftersom deadline var igår och jag inte hittade min kamera så hoppade jag över den. Började faktiskt med insidan (som tävlingen gick ut för, att dekorera insidan). Sen så gjorde jag framsidan med lite pappersspill tror att mannens syster som fyller 40 ska få den eller jag vet inte än.
Tycker det fattas nåt, ge lite förslag.
Sen baksidan.
Om ni undrar över "hålet som fattas" så är det blomman som håller fast framsidan.

Och så detta som Marcus fick när han fyllde tre i måndags

TACK till Hoppetossa för biljetten och den lilla grejen till tagen. Och för allt annatsom jag fick det var inte så lite det.

Undrar om de större barnen mår bra nu när det här hände med M. Eftersom jag var på sjukhuset med M så kunde inte jag vara hemma och läsa kvällssagor och när vi kom hem sen var jag lite trött för jag hade inte sovit nåt på sjukhuset, så E klippte sitt hår, inte så kul när de ska ha fotografering på dagis om ett par veckor och hon fyller fem i November. Och J pratar om döden och sånt nu, och när det där hände med Marcus så sa han till E att nu är M död.

Ok! Det var lite som händer här. Ska ta och fortsätta med ett par kort, ett till Hannah och ett till Anna som jag redan påbörjat, och idag blir det barnens favorit, pannkakor till middag.

RSS 2.0