Lite kreativ minsann...

Nu har jag köpt batterier och hittat min kamera som låg i husvagnen. Har gjort en enkel LO men är skapligt nöjd med den ändå. Det heter väl Less is More.

Hade en bra bild på min systerdotter Cajsa.

Sen har det blivit några kort. Ett av barnens fröken från dagis, var ju gravid. Visste inte när hon skulle få bebis så jag gjorde varsitt kort till pojke och flicka. Fick reda på idag att det blev en liten Elsa. Så "pojk-kortet" får jag spara till eventuellt senare bruk.
 Och så pojkkortet.



Sist ett kort jag gjort till min andra systers son Jonas.



Så visst skapas det lite här ibland.

Men hinner inget i helgen, vi ska mura upp stommen till vårt hus i helgen sen har vi en liten kräftskiva på huset imorgon kväll (förhoppningvis så får vi upp väggar så pass att vi kan vara ute och kanske ha en presenning som tak), så jag har lite att stå i, för måste ju laga mat till alla som kommer och hjälper till, nej nu ska det bakas bröd till kräftskivan och förbereda pajerna. Troligen blir det lite Singstar med imorgon hehe... måste nog öva.

Är så glad och lycklig nu så jag knappt kan hitta ord att sätta på´t.

Utkast: Tack för ...

Tack för alla snälla kommentarer, det peppar upp en.
Grillkväll ikväll och imorgon blir det kräftfiske med mannen, farmor och farfar är barnvakter.

Har varit lite kreativ nu sista dagarna, men batterierna är slut så jag inte kan ta bilder, men här kommer en LO som jag gjorde nu i veckan.




Hittade några stora tryckknappar i min syskrin



Ville prova på att "måla" med bubbelplast Hur gör andra? Tycker det vart lite knepigt.

Nu måste jag gå och förbereda grillkvällen. Ska vara på bygget, här har vi ju alltid åskådare som sitter och räknar tuggorna, ibland vill man bara vara för sig själv.

Nej dags att skaffa nya batterier till kameran och nya foton, för det kliar i fingrarna nu.

Ciao!!!


Ååå vad det kliar...

Getingsticket har blivit bra, kliar men tar Clarityn mot det, sen lite cortisonkräm smörjes på det onda så det går och leva med det. Glömde åka till Memira (ögonlaser) på efterkontroll, men fick en ny tid till på torsdag, sen glömde jag packa Jonathans frukt som han ska ha med sig varje dag, ack denna sköna vardag, efterlängtad men jobbig.

Jösses, som Marcus har börjat säga, jag har scrappat idag. En LO för ovanlighetens skull.

Lite pastelliga färger och punchinellan som jag har blivit förtjust i.

Detta kortet är taget för två år sen ifrån Ölands djur och nöjespark.

Och är ju så förtjust i Bohemians papper så det lär jag nog använda en del utav i framtiden.

Dags att framkalla nya, det var länge sen jag framkalla något. Fast det blev inte så många nya kort ifrån Öland i år, hann ju bara vara där i tre dar och när vi var på nöjesparken så hade jag glömt vanliga kameran hemma så där har jag barafilmat med videokameran, sen nästa dag när vi var på cykelturen till Borgholm så var det ingen kräm i batterierna det märkte jag när vi var på slottsruinen och då fanns det ingenstans att köpa, sen när vi kom till Köpingsvik så var de slut överallt. Men har lite från sommaren ändock.

Fick hem lite nya papper som jag köpte från Rea från Panduro, och en lite Tote väska har jag med nu. 
 
Usch så tråkigt det är att vara ensam hemma, ville ju vara ensam lite nu men, men är ju så van att ha barnen hemma hela tiden. Sen saknar jag denna vuxenkontakten med. 


Snart vardag igen...

Ja ibland kan man ju inte bara sova så då sitter man bara och slösurfar och smygtittar i andras bloggar. Åker hem imorgon bitti, ska packa ihop förtältet direkt efter frukosten. Igår var vi på Ölands djur och nöjespark hela dagen, så fint väder och idag tog vi en cykeltur till Borgholm, vi är i Köpingsvik på Gröndal camping, vädergudarna var på vår sida idag med, fast på morgonen hade det regnat, men det blev ett skönt och lyckat cykeltripp ändå. Men undrar vad jag har gjort för att förtjäna getingsticken och blåmärken på mina ben, först fick jag en blodpropp i högra benet förra veckan igen, sen snubbla jag första dagen på trappan till våran husvagn så jag har två jätte-stora blåmärken på vänstra smalbenet, sen så blev jag getingstucken igen fast denna gången i magen, för ett par veckor sen trampade jag på en, men denna bett verkar ha blivit inflammerad så halva magen är röd och svullen och varm så vi får se om det börjar avta tills på måndag annars får jag ringa doktorn.
Annars mår jag bra, tycker att jag är lyckligt lottad för min familj, trots att jag ibland har känt mig trött och inte uppskattad, men tror att det var bra att mannen tog lite ledigt trots allt, vi har verkligen behövt göra nåt ihop. Blir bio nästa vecka, som försenad födelsedags present, han fyllde ju år i går, fredag. Han fick bara två par strumpor och ett kort.

Köpte lite scrapgrejer när vi var nere i Borgholm de var halva priset men pappren kunde jag inte köpa för kunde inte frakta med dem hem i cyklarna. Barnen fick lite kläder och jag köpte en vit tunika och en jättefin kjol till mig själv. Jonathan skulle ha behövt nya gympaskor men hittade inga, måste ta nästa vecka för skolorna börjar ju nu på måndag.

Ska nog ta och lägga mig och nanna kudden.

Sweet dreams!

SEMESTER IGEN

Få se om jag kan lägga ut några bilder med min nya dator, har ju äntligen fått min Laptop. Så just nu sitter jag i husvagnen och i Öland, resten av familjen ligger och sover, för imorgon blir det djur och nöjesparken.
Fint väder annars men det har blåst en del. Fick knappt upp förtältet. Men barnen bada i havet ändå, jag fegisen var bara upp till knäna it men det var ju så långgrunt. Kanske blir det bilder om våran vistelse imorgon, kanske, kanske.


Blomman och pappret kommer från nåt med Bohemian men kommer inte riktigt ihåg vad, har ju allt hemma.
§1Komiskt detta LO har jag gjort för länge sen men inte hunnit lägga ut det, men detta kort är taget från våran förra Ölands vistelse.

Sen är det ett kort med jag gjort.
.

Nu ska jag gå och lägga mig så jag orkar vara en glad och trevlig mamma imorgon,

Puss och god natt!

PS. Grunden till huset är gjutet och nu är det "bara" väggar och tak, sen kan jag börja med allt inomhus, vet ungefär vilka färger alla rum ska ha, och vet ungefär hur köket ska se ut. Visst är det mycket jobb innan man kan börja med sånt, men jag är ju så ivrig kan knappt bärga mig. Hoppas bara det blir någorlunda klart till jul, vill ju så gärna fira jul där.

Hjärnskakning

Hur går det med husbyggandet då? Jo det tar sin lilla tid men just nu i denna skrivande stund så är mannen med mina bröder där ute och lägger ut värmeslingorna till golv-värmen så vi kan få plattan gjuten till början av veckan som kommer för sen åker vi med husvagnen till Öland i några dar, sista veckan innan våran stora lilla Jonathan ska börja ettan och enda gången vi ska göra nåt ihop allihopa denna sommar, mannen känner väl också att det är tråkigt att inte ha gjort bara vi. Det har bara varit jobb, jobb och åter jobb.

Stackars lilla Marcus, när han skulle gå ur studsmattan häromdan så hoppade Jonathan till så han ramla ut och slog pannan i en stolpe eller kruka, troligen fick han en lättare hjärnskakning och ett blått öga har stackarn nu, i samma stund som han skrek så kommer Emilja in och bara gallskrek hon med, hon hade blivit getingstucken igen stackarn så det var lite cirkus här en liten stund och jag vart lite panikslagen kan jag erkänna, det blev bara att ringa 1177, sjukvårdsupplysningen och fråga om Marcus fick sova eftersom han blev jätte trött men det fick han bara jag höll ett vakande öga över honom hela tiden. Så han inte började spy eller må sämre.

Nu ska jag försöka jaga de äldre till sängen, så vi kan börja öva in nya sovtider innan skoldags, så vi inte går och lägger oss sent och går upp nio som vi har gjort nu ett par veckor.

Natti natti

Hemma från Finland

Nu har  vi varit hemma i en vecka, hade en skön vecka i Finland, gick rätt så bra att ha barnen ensam förutom ett missöde när vi var på ett nöjesfält i Tammerfors, Särkänniemi, Marcus den lille busfrön kom bort ett tag från mig. Hittade honom inne i INFOn sen. Visst hade jag lite hjälp från min syster men det största ansvaret med matlagning, tvättning och sånt låg ju på mig, kanske därför jag var helt slut i två dagar efteråt när vi kom hem, tur det för då hann jag och Hannah pyssla ett par kort.

 En glasspinnekort efter Mysanpysans tips, hämtat härifrån.

http://www.youtube.com/watch?v=KYgzr0FhILE
OK! Jag har ju inte allt som hon hade som den där som hon hade till hörnet t ex,

Hannah gjorde en rosa.


Dessa var jätte kul att göra.

Sen gjorde jag ett kort till min bästa kompis i finland, Kirsi. Gillar verkligen min nya embossingfön.


Nu har jag med äntligen inhandlat lite Punchinella som är så populärt just nu.



Nu ska jag fortsätta och titta på Shrek den tredje med barnen.

 

RSS 2.0