Ryggsäckskorts-presentpåse

Såg igår när jag "surfade" någon som hade gjort såna här ryggsäckar, har ju sett handväskor länge nu men inga ryggsäckar än. Den är ju så smidig att lägga i lite smått och gott i.
Tyvärr har jag inga pojkiga papper kvar, så det är uppskrivet i min shoppinglista.

Här är framsidan! Min blev lite sne´ det blir säkert några till, hade eventuellt tänkt ge denna till Jonathan när han fyller, men vi får se kanske gör en ny, för jag var inte 100% nöjd.


Baksidan


Och så ett litet kort jag har stoppat i lilla facket fram.


Prova ni med, det är kul.

Några alster till julalbumet!

Har tappat stingen totalt, det var inte roligt alls att göra dessa, men nu har jag gjort klart dom två senaste LO´sarna till julalbumet, har ju en massa julfoton som väntar på att scrappas men just nu känner jag inte för det. Kanske nån gång senare.
 


Det var ju lite dans runt granen och sånt på båten för barnen.

Har använt några ord från kylskåpspoesin. (Använder dom ändå inte)


Sen när tomten kom på besök

En dubbel LO,
   
(Bilderna är klickbara)
 

Nu är det första dagen på fem dagar som jag inte har nån feber, åkte på influensan. Lite retligt ifs för i fredags så var jag och jobba (de ringde fem torsdag kväll från kommunen och frågade om jag kan börja klockan sex) när jag kommer hem fick jag världens huvudvärk, trodde det var migrän, sen var jag iväg med dottern till dansskolan och då under tiden passade jag på att träna, så en timme efteråt började jag få feber, sen var jag sjuk söndagen, så det blev inte mycket gjort vid huset från min del. Måndag jobba igen trots lite feber, sen 40 graders feber på tisdag. Så hade chefen pratat om nån vik. men nu tänkte jag att nu när jag var sjuk bara hann jobba två dar så får jag nog inte det, men hon ringde igår kväll igen och erbjöd viket, vilket är inom bilpoolen och heltid, och jag börjar på måndag. Visst det är inget jag har sökt, de har ringt och erbjudit mig sen är det ju inget jag vill syssla med en längre stund men nu behövs pengarna. Har ju världens shoppinglista som jag skrivit.

Början på julalbumet...

Julen förbi sen länge och likaså julsakerna, men känner att jag vill göra en julalbum till barna så de kan gå in och titta på våran jul till sjöss.
Tänkte köra i A4 format nu, har ju alltid hållt på med 15*15, men gud så fort det går att scrappa i denna format.

Tycker kanske min fantasi börjar tryta, ser ju ut som nåt barna gör i skolan irl. liknande.


Det enda "avancerade" med denna är de vitembossade kulorna.


Sen blev det i en rask takt en till.

Swirlen i vänstra hörnet högst upp är mina nya skumgummistämplar, fick dom igår hade totalt glömt bort att jag beställt dom.
 
Blomman och snöflingan har fått lite glitterlim på sig.
Sen en papyrusrulle som jag tycker blir så fint.

Här under rubriken skulle jag velat ha haft dymo text men hittade inte rullarna så det fick bli handskrift istället. Kanske ändrar jag detta sen lite senare.
Har påbörjat på en till, men den får ni se en annan gång, få se hur mycket jag scrappar om julen med, tills jag tröttnar kanske.
Egentligen har jag inte tid att scrappa men nu har de två minsta haft feber så jag har fått möjlighet att scrappa mer.

Har nån någon bra knep hur jag ska få min treåring att lugna sig, han klättrar, hoppar högt ifrån och gör allmänt bus hela tiden, han ramlade och fastnade med foten i våningssängen och hängde upp och ner ifrån foten häromdagen, igår när jag bakade och vände ryggen till så klättra han på köksbänken och ramla och slog sig i sidan, en halvtimme senare hoppar han från sin stol och slår sig igen, jag måste ha 100% koll på honom hela tiden, det tär lite på en annan, får knappt ingen luft, fast ibland kan han sitta en halvtimme och titta på film och då brukar jag sitta och scrappa, sitter ju i samma rum.

Beställningskort!

Fick en beställning från mamma och hennes arbetskamrater om en kort till deras chef som ska byta uppdrag inom kommunen.

Har provat att klä honom med samma papper som kortstommen, alltså stämplat på en annan papper och klippt ut "kläderna".

Här ser ni gluggen...


Och sen får ni se vad det egentligen föreställer.

Tycker det var passande bild från "städtanterna" hihi... Namnen på tanterna ska stå här på sidan. 

Sakta men säkert går det framåt...

Nu går tvättmaskinen på högvarv har ju alla julgardiner och sängkläder att tvätta, har ju knappt städat eller tvättat på ett bra tag för jag varit ute på bygget och hållt på, här ser ni första rummet som är klart, det endra rummet som inte har panel på taket, fastän vi gipsat två rum till och jag har satt remsor och spackel på taken så blir det såna skivor som ser ut som träskivor istället, för det tar sån tid att slipa och sätta duk och måla har vi kommit på.

Känner mig nöjd att jag har målat och tapetserat allt helt själv, sen måste jag "bättra" på bården och sudda ut alla blyertsstreck som jag hade som lite hjälp. Dessutom ser ni att hörnen till fönstren är lite lätt rundade.
Kan ni gissa vem som ska ha rummet?

Här ser ni hur det har sett ut innan målarfärgen kommit dit.
Fast detta är Marcus blivande rum.

Här ser ni min egen murare i full action. Så lycklig jag är över att ha honom som min man.

Lite skitigt blir det så därför har vi inte satt några golv än, endast betonggolvet, men det är skönt och behagligt inne ändå eftersom golvvärmen ger en sån skön och jämn värme.

Två LO´s och en almanacka

Nu först ut är en LO jag gjort till Hoppetossans skissutmaning hon har på sin blogg. Gå in där och gör din egen tolkning.


Har använt Hoppetossans "egna" biljetter. Sen en fjäril som jag stämplat, såg att Jessica hade gjort så i hennes blogg. Så nu har jag såna på lager.

   

Sen blev det en till LO jag gjorde idag. Hittade äntligen "notpapper" och lite textpapper som jag rullat till små rullar, tycker det är så fint när jag sett andra göra sånt.


Sen har jag använt hologram embossing runt fotona, efter att Elisabeth hade gjort så i sin blogg.
 Mina papyrusrullar.

Sen en närbild på den egengjorda ramen och den pyttelilla klädnypan som jag köpte från en påskstånd när jag var i Stockholm i söndags och skulle handla lite byggmaterial från Hornbach. Fjärilen kommer därifrån med.


Sen ville jag "pimpa" upp min almanacka, och den andra skälet var att gubben har likadan så vi inte förväxlar dom, fick såna från Beijers. Har använt Nova-blommor som Hoppetossan kallar dom, sen tog jag en bild som Hobby och Hantverk skickade med me min beställning. Enkel men nu vet jag i alla fall vilken som är min.


Ska fortsätta titta på Tomb Raider nu.

Kramis

En ny blogaward





Kriterier för denna award är.

1. Länka till den som gav dig denna award.

Lotta

2. Nominera 5 stycken andra som ni vill ge detta till.

3. Låt de nominerade få veta att du gett dem en award.

4. Sätt en bild på awarden i din blogg.



Till denna Award nominerar jag:

Alla som är i min blogg och läser.

Det finns så många som jag går och kikar hos för att få inspiration, de som hållt på länge och de som är nya, sen finns de som hänger i samma forum som jag, som jag terroriserar med mina tusen frågor.
För jag känner mig fortvarande som nybörjare även om jag hållt på nästan ett år nu.

Så jag nominerar ingen särskild med denna nominering och inte med den jag fick från Kicki.

Tack för inspirationen allihopa.

Kram


Marcus på sjukan

Har gjort en LO om när Marcus bröt armen i höstas, nu märker jag att jag inte har nån rubrik, jaja får komma på vart jag ska ha´t, Det är på uppvaket.


Nu är det som nåt konstig dimma så man inte ser färgerna, sen har mina barn passat på och klippa lite i underkanten.

Sen en närbild på den dolda journalingen. Och guldtexten med ordet precious.


Sitter på bygget och skriver.

Här kommer en bild från bygget, där de har rest reglar till de sista rummen.

Jag har tagit fotot från den blivande vardagsrummet, killarna står i Marcus sovrum, till vänster blir det scraprum/kontor mitt och Uffes sovrum ligger till höger.
Till helgen ska jag måla och tapetsera Emiljas rum. Sen blir det Jontes som jag ska fortsätta spackla (har gjort en del redan) och slipa nästa vecka. I mitt och Uffes sovrum är första omgången spackel och alla remsor ditsatta.

Såå trött...

Vart tar dagarna vägen? Har så mycket just nu att jag vet inte vart jag ska vara. Tror att jag skulle på nån möte på arb.förmedling imorgon, ja just det då måste jag skaffa barnvakt. Och telefonen är på bygget, tror jag, glömde den där igår när jag skulle iväg till gymmet med mamma och träna, förresten har inte tränat på en hel månad så idag har jag träningsvärk i hela kroppen, passade på att anmäla flickan på Funky Kidz när jag väl var där.
Tänkte först åka idag men måste städa här hemma lite, sen vill jag ju vara på bygget med, snart ska barnen hämtas och jag sitter bara här vid datorn, vad är det med mig egentligen.
Är ju så trött idag med, somnade faktiskt innan barnen igår, på soffan. OK kanske inte så bra att åka och träna när man har ont i halsen men jag har varit sjuk i en månad måste ju börja nån gång. Kanske ringa doktorn, nej just det har ju ingen telefon här, nä nu ska jag ta snabeldraken fram och börja städa, alltså NUUU...

Ok, nu börjar jag!

Lite sötisar

Fick hem mina kort igår som jag beställde för några dagar sen + nåt jag hade beställt från Kortmakaren, några nya stämplar (nu är det slut med det för ett tag) och några paket Dahlia blommor men Pro Markersen var slut tydligen. Var ju bara tvungen att sitta scrappa lite. 
Först ut blev denna av Julia brorsdottern.

Dahliablommor och en egengjort blomma och egengjorde swirls.



Sen en av tagsen jag gjorde limma på en godispappers bit där det står Julia men var ju först tvungen att äta upp godisbiten ; )



Sen gjorde jag om Marcus tre års dag. Först gjorde jag om paketöppningen sent igår kväll, sen imorsen om själva treårstårtan.
 

Blev mer nöjd med den om tårtan.

Ramen runt Marcus text är något jag klippt ur en förpackning igen sen stämplat namnet och 3år med nya siffer och bokstavsstämplarna jag fick från Kortmakaren. sen egengjorda swirls (igen) och dessa härliga blommor som kom igår på posten.


Nu ska jag fortsätta att umgås med mina barn för denna s*t*n* internet vill inte fungera, den bara slänger ut mig hela tiden.


Bettans blogcandy

En jätteduktig tjej som hänger i samma scrappartråd som jag på FL ska ha blogcandy.
Gå in till fru Coursell och se allt fint hon gör, hon är helt makalös att hitta på saker, vilken kreativitet.

Vad har hon gjort...skrek jag!

Arrgghhhh... Knappt ett halvår efter att flickan gick och klippte av hela sin lugg så har hon fått i en stor tuggummi klump i håret. Det var säkert fem tuggummin, och det gick inte att reda ut det så jag fick klippa av ca 20cm av håret i går kväll. Nu har hon page,  jag som ville att hon skulle få långt hår och det ville hon med, men hon är söt ändå nu, uppdaterar med bilder sen.

Blir bara så ledsen när hon gör så här för hon hade tydligen själv satt dit tuggummit.

En utmärkelse...



Dessa utsedda bloggar är osedvanligt charmerande och söta, inte upptagna av utmärkelser och själviskhet. Syftet är att sprida vänskap. Vårt hopp är att nya vänskapsband kommer att knytas mellan dessa bloggar, ju mer utmärkelsen sprider sig. Var snäll och ge lite extra uppmärksamhet till dessa!! Kopiera in texten o bilden i din blogg och skicka sedan vidare utmärkelsen till åtta andra bloggare. Lycka till!

Tack för denna utmärkelse Chinry.

återkommer med nomineringarna...

Jag skapar!

Två Lo´sar har det blivit de sista dagarna.
Det första i somras när vi åkte båt och barnen ville spela med spelautomaterna.

Märks väl att jag inte har gjort Lo´sar på länge? Har så lite dekoration och använder bara ett papper, men bara jag får komma igång igen så kanske jag vågar mer sen!?!

Vingarna kommer från en plastpaket där flickan fick en häst (i julklapp), tyckte det var lite synd att slänga det, tog bara lite crackle accents på för att få lite annan känsla för de var helt släta och sen lite glitterlim på varje söm (spik på hästskon).
Sen på varje blomma på pappret så har jag glitterstenar på men dessa syns väldigt dåligt.

Sen har det blivit en till LO, där mina två äldsta har klätt upp sig till superhjältar, det är nog två år sen korten togs och nu ser jag hur de har växt, jag har inga småbarn längre, nästa månad blir ju den äldsta redan åtta, tänk vad tiden går.

Pappret är härliga Kaiser, sen ser ni att jag har använt mina tags här med. Nu ska jag fortsätta med att tillverka egna dekorationer, har ju så lite, men det är ju så lätt att embossa lite hjärtan och mannen kom med lite ståltråd så nåt kan jag väl göra. Måste ha lite till scrapträffen i Mars.

Vaknade idag med värsta huvudvärken (igen) och med "taggtråd" i halsen (igen), Trodde vi blivit av med influensan men icke sa nicke. Sen har inte Jonathan blivit bra med sin mage så vi kör mjölkfri kost här hemma ett tag.
Nu har vi börjat med gröt igen på morgonen, för nu jävlar ska jag ta tag i min viktminskning, får den ena krämpan efter den andra och mina hälsporrar gillar inte att det kommit mer tyngd på de, har så ont att gå och bara av att stå med.
Så torsdag blir det gymet när barnen är på dagis och skola första dagen, för imorgon är det studiedag, då ska de till frisören och klippas med, ser ju för hemska ut mina alla tre killar.

Först hade jag och mannen pratat om att åka till bygget men nu skulle han till Jakob och hjälpa till med deras badrum så skulle han komma och hjälpa oss med huset sen, sen skulle Uffe till skogen och kolla om han får syn på några vildsvin man kan skjuta.


Det var länge sen vi åt vildsvinskött, det är gott.


Lite tags!

Har nu gjort en del tags jag med! Som sagt man blir beroende av att göra dessa!
Först visar jag några jag bara hunnit färga, får stämpla och dekorera dem sen.

Inte mycket till världen va?

Sen ett par jag bara hunnit stämpla på.


Sen några jag har dekorerat! Lite bättre än de första, eller hur?

Sen en närbild.

Hjärtat har jag klippt ut på frihand och lite koppartråd och pärlor, sen en riktig frimärke från min gamla frimärkssamling jag hade som tolvåring.

Min fråga vad gör man med alla tagsen sen då?

Har gjort klart en LO idag men crackle painten har inte torkat än.

Måste rusa nu hej svejs!

Lite bra att ha kort...

Några kort jag gjort på sistone men inte haft tid att visa.
Blev så sugen göra ett bröllopskort fast nu vet jag inte vem som ska gifta sig på ett tag men har ett ni lager i alla fall.


Nästa kort ut är en grattis kort.

Kanske inte mycket att hurra för, dessutom ser jag nu i bättre ljus att jag färglagt det dåligt så detta får jag fixa.

Sist ut ett kort jag gjort idag. Med min nya Sarah Kay stämpel.

Det vita är nåt skumgummiaktigt från nån paket sen det gulaktiga pappret är egenfärgat.


Och några halvpärlor.

Har påbörjat med en LO idag men den är inte klar.
Sen har jag färgat en del tags och nu håller jag på att dekorera dom kanske får ni se dom imorgon.


Uppdatering om husbygget...

Lite uppdatering om mitt liv.
Varje ledig stund är vi på bygget och håller på förutom förrigår så åkte vi skridskor på sjön, första gången för Marcus och Emilja. Om jag hade kameran hemma skulle jag kunnat visa lite bilder, får hoppas jag glömt det bygget så jag inte tappat den.
Nu har vi ju reglat och lagt på OBS- och gipsskivor på väggarna till tre rum, två rum och gästtoaletten är kvar, badrumsväggarna muras, de är också nästan klara. Igår var Peter, Uffe´s systers nya kille och hjälpte till där, och Uffe´s syster Ellinor kom dit med mat, det var uppskattat, det Tackar man för. Nu har jag spacklat tre rum och en är så gott som färdigslipat, nu får dottern bestämma vad hon ska ha för färg på väggarna, sen tar jag itu med Jonathans rum, väggarna utåt ska putsas så det kör jag nog bara målarfärg över, tror jag. Köket vet jag ungefär vad vi ska ha för luckor men inget är bestämt än. Men jag fick min vilja igenom så det får bli vitt eller nåt creme, bara jag hittar nåt jag  blir förtjust i. Väggarna har vi hittat färg till det blir Lin har provburken här, var hos några som hade det och vi blev förtjusta över den färgen både jag och Uffe. Sovrummet har jag ju köpt tapeter redan i våras när vi var i Polen och likaså till vardagsrummet. Ska ha en fondvägg med brunt och guld till sovrummet och en fondvägg till vardagsrummet vita med svarta sammetsmedaljongtapeter. Plattor till badrummet blev det ju med då, lite brunt och beige, inte nåt modernt med sticks som folk har som typ pelare utan har en jättefin bård lite antikt grekland över det.

Bilder får ni se allteftersom det blir klart. Sen måste jag framkalla en del om jag nu ska scrappa en album om husbygget, borde kanske börja med det nu kanske, eller så får jag lämna lite till när jag ska på den stora östgötska scrapträffen den 13-14 mars.

Nu börjar huvudvärken som jag vaknade med imorse börjar ge med sig så jag kan gå och äta frukost, eller imorse och imorse, vi har lagt om dygnet lite nu på sistone går och lägger oss sent och vaknar sent, kan ni tänka er att mina barn tillåter mig sova till tio, ibland till elva har det hänt!?!
Good kids mamma har lärt er att sova sent. 

Nej nu ska jag till huset efter frukosten och fortsätta med mitt spacklande och slipande (vilket har varit det tråkigaste)
Hade tänkt ta bort alla julsakerna men nu är det så fint ute med snö och vitklädda träd så jag får ha mitt julsinne kvar lite till men i veckan åker allt ner.

Tjingeling

RSS 2.0