Grattis kort till syrran

Nu kan jag visa kortet jag gjorde för länge sen till syrran, hon fyller nämligen år idag hela 26 år, ni vet väl att det är finska kvinnans bästa ålder, tänk er en finsk brytning suug o sex.
image102
Pimpa upp en gammal papplåda till julklappar me´, med lite mathande färger.

image103 
Lite dålig bild kanske.

Har så ont i högra armen har fått träningvärk, är inte van att sitta så länge vid datorn och skriva. så nu orkar jag inte skriva mer.

Hej Svejs!


MC tur

Gick inte att ladda bilder från i helgen igår. Här kommer några bilder från Valla.
image96
Ett hus runt ett träd, eller vad ska man säga? Hippien Emilja.
image97
Marcus rider på en gris, han envisades med att ha Uffe´s kepa på som Uffe hade på sin svensexa. Ser ut som en äkta bonn. Fast det står Grus och Cement-Åtvidaberg. En ploj för att han är en murare.
image98
Jonathan försöker klättra, men det var inte så lätt som man kan tro.

Sen har det blivit lite premiäråka med Motorcykeln i helgen, klart barnen fick prova på och åka lite de med
image99
Pappas lilla böna.

image100

"Välkomstkommite´n"på gården när Jonte kom med Uffe.

image101
Där åker de far och dotter.

Tur så finns inte bild på mig när jag åker. Var helt förskräckt, Uffe lekte lite när jag satt med. Fast jag försöker få honom med på att åka kortegen på Valborg, så svarar han bara att, det slirar på kopplingen. Jag vill...

Det gick bra på jobbet idag skönt komma hemifrån lite igen. Hinner lika mycket när jag kommer hem, som när jag är hemma en hel dag, lustigt.

Nu är jag trött...

Natti natti


Kom på första plats

Inlägget som kom in förut skrev jag igår, tycker bloggen har blivit konstig.
Här kommer bidraget jag vann med på FL=Familjeliv, ordet Kärlek skulle vara med och blommor, band och 2-3 foton.
image95
Dessa kort togs när Marcus faddrar gifte sig. Hade inga papperskopior kvar av mitt bröllop har scrappat de, sen var jag så lat att framkalla nya.

Hardworking woman

Väckarklockan kommer att ringa kl. 6.00 imorgon bitti. Sen är det första dagen på nya jobbet på Skatteverket. Spännande kan jag säga.

Helgen har varit rätt så lugn. Grillade både torsdag och fredag, yeah me like...
Fredagen var barnen hemma med eftersom de var lite snuviga och Marcus var lite lös i magen igen, men sen ville jag ha alla hemma så vi kunde ha en liten "minisemester" dag med barnen. Så jag och barnen åkte till Valla i G:a Linköping, tänkte titta på lite djur där men de släpper inte ut dem förräns efter valborg. Hmmm...de enda djur som fanns där var en massa hästar och fåglar, hästarna fick man inte ens klappa eftersom de hade hästinfluensa

Ute hela dagen

Var ju ute hela dagen idag, Marcus var så snorig och sjuk tyckte då att Emilja också fick vara hemma, imorgon får Jonathan med stanna för Marcus fick diarre´och jag vet ju inte om det är magsjuka eller om det är nåt annat, men för säkerhets skull får de alla vara hemma. Blir eventuellt en tripp till Valla/Gamla Linköping.

Beställde tid till besiktning för våran Motorcykel, fick direkt imorgon, jag som önskar att jag var lika aktiv som jag är lat att jag kunde ju ha tagit det där jädrans MC kort, bara ett år kvar av lämpet, Jag SKA klara av det.

Dessutom har jag ringt och beställt tid till min gynekolog, vill sterilisera mig, har ju gjort tre kejsarsnitt, sist var det så mycket ärrbildning att de var tvungna att ringa en specialist innan de kunde komma igenom och ta ut Marcus, läkaren trodde inte att jag kommer klara av fler graviditeter så det är ju onödigt att riskera nåt. Men det kostar så mycket hela 11000 kr!!! Har verkligen inte råd till det men vi ska kolla om jag kan få det igenom Landstinget.

Ska sluta nu innan jag berättar alla mina små hemligheter.

Natti natti


Sist och trea

Har ju glömt att visa de två sista utmaningarna på FL-Familjeliv.
Den som jag kom sist med i näst sista utmaningen var ju inte så snygg eller välarbetad, tänkte att jag skulle prova att använda lite tyg som jag laminerade, men det blev inte så bra. Jag är ju bara i prova på stadiet än, vill prova olika stilar och sånt. Tycker inte att jag har nån speciell stil ÄN.
image91
Försöker mig in på det här med närbild på detaljer. Och så hela. Fick alltså inga röster för detta bidrag. Denna utmaning skulle handla om Vänner/Friends. Färgerna Rött, svart, vitt/natur skulle vara med.
image92

Och nu till den sista utmaningen som avslutades i helgen. Kom trea i den utmaningen. Blev själv rätt så nöjd med den.
image93
Lite närbild på detaljer, har ju sett andra som gör så, så varför inte prova. Och nu den hela.
image94
Tack snälla "Tygbiten" för de röda blommorna och bokstäverna jag fick av dig. Här skulle Tamat handla om annat än människor eller djur, 2-3 foton skulle vara med annars fri tolkning.

Äntligen hemma

Jaa, vart ska man börja? Resan började väl lite roligt eller oroligt om man ska säga så, Uffe skulle hämta hans lärling Jakob som skulle följa med till Polen, på vägen hem precis innan han ska hämta mig och vi ska åka på vår resa så går stötdämparen sönder, ja ja men det hann vi ju inte börja laga då, så då tyckte Uffe att det får vi ta när vi väl kommer ner till Polen. Eftersom vi aldrig har varit i Karlskrona så tänkte vi att vi åker med rejäl tidsmarginal. Sen när vi kommit till Mjölby frågar Uffe om jag har några svenska pengar med mig för att betala biljetterna vid incheckningen? Eftersom vi hade växlat till Sloty redan.  Nää, säger jag trodde du hade tagit dem. Bara att vända om och hämta de. Vilket var lite nervöst att åka hem för Marcus var så ledsen när vi åkte, ringde mamma men hon sa att det gick över direkt. Väl ungefär halvvägs så hade det varit en bilolycka så där fick vi stå i över tjugo minuter så där rök vårat kaffepaus. Men vi hann till båten gott och väl, en timme och en kvart innan var vi där.
Båten var inte i riktig samma status som finlandsfärjorna, fast vi hade tagit en lite bättre hytt högre upp så var isoleringen dålig, hörde maskinerna och grannarna så lätt att det gick inte att sova så bra den natten, sen när man väl hade somnat, nog faan kommer det någon som gapar i korridoren, eller vaknar av mistluren och jag får lite smått panik över att jag trodde att det var nån typ av varning om att vi håller på att sjunka.
Väl framme, inte blivit nån hajmat heller. Men så det såg ut detta var första synen.
image89
Och vägarna var inte så pjåkiga de heller, så här såg de ut på ett av de värsta ställen.
image90
Visst var det fint på en del ställen med, men kontrasterna var ju så enorma. Åkte till en del bygghandel ville ju inte köpa fönster på första bästa vilket var tanken med våran resa att köpa hem till nya huset, så innan vi tänkte köpa nåt ville vi ju få stötdämparen i ordning, åkte en massa bildelsaffärer men ingen hade sån vi behövde men en kunde beställa så vi kunde ha den på morgonen, men vi skulle ju åka hem med samma båt på kvällen så det gick ju inte så han gav en adress att vi skulle åka och kolla om de hade, när vi letar efter stället, trots GPS:en så hittar vi den inte men så stannar vi närheten där på en bilrekond firma, vilken mottagande vi fick, han sa att han skulle hjälpa oss, så då ordna han att nån skulle hämta stötdämparna och han bjöd på kaffe och vi pratade en del med han. Arto som han heter frågade vad vi gjorde i Polen? vi sa att vi skulle köpa fönster, vart? frågade han, jaa vi har vart i de största byggfirmorna som vi har fått lite tips om, då föreslog han en kompis till honom som har nåt delägande i en fönsterfirma, jaa så där knöts det en del kontakter. De hittade stötdämpare, av värsting sorten, fråga mig inte varifrån och men snabbt gick det att få fram dem. Hans arbetare bytte dem båda där bak, och priset blev betydligt mindre än vad det skulle ha blivit här i Svedala och här skulle inte delarna kunnat komma fram så snabbt.
http://www.arso76.prv.pl/index.html här är han som hjälpte oss.
Så då bestämde vi att Uffe åker ner igen och hämtar fönstren om nån vecka. Så då köpte vi kakel och klinkers istället till badrummet/tvättstugan och jag hittade såå fiiin fondtapet till sov- och vardagsrummet. Har inga bilder tagna än.
Nä så vi hade lite tur i oturen där med bilen att vi fick kontakten till fönster säljaren.
Sen vidare till bygghandeln där vi köpte en duschkabin med massage, radio, telefon och gud vet vad i, men den skulle de hämta från lagret och det tog en väldans tid, och de kom flera gånger och svara "five more minutes" så då höll vi på och missa färjan, tio minuter innan färjan skulle avgå så kom vi till incheckningen. Pusst säger jag bara. Fick migrän igen så jag var inte på min bästa humör heller. Men den kvällen slocknade jag efter kvällsmaten och hem gick det bra sen, jaa lite störd vart man i sömnen eftersom det gungade en del på havet, och Jakob kom till hytten vid halv fem på morgonen efter att han hade varit och festat hela natten, ack dessa ungdomar att de orkar, men så har han sovit hela dagen med och ojoj så synd det har varit om honom, självförvållat säger jag.
Och så barna vart glada när vi kom hem hoppade runt halsen, då känner man sig lycklig efter att ha saknat dem i nästan två dygn och glada var de för presenterna vi hade med till dem också.

Nu ska jag gå och palla upp kuddarna under barnen för två av dem hostar så dant.


Polen resa imorgon

Idag har jag inte vart inne så mycket, joo morgonen gick jag här hemma som i ett töcken, fick migrän igår som inte ville släppa förräns först vid middagen idag. Var och handla med barnen, Uffe har tvättat och gjort i ordning bussen som vi ska ha över till Polen imorgon, tänk två hela nätter utan barn, kommer dö av längtan till de. Hur ska farmor och farfar (inte mina, barnens) klara av allt? Så mycket har de inte varit med dem, men mamma lovade komma och se till och hjälpa dem om det behövdes. Så det blir nog bra.
Nu är det andra helgen i rad som vi inte varit ute i stugan
Nu har vi fått lite offerter på lite byggfirmor med. Men att det var så noga med exakta färgkulör på vägg, tak och fönster till bygglovet visste jag inte, men det har vi tagit fram nu med.

Som alla förstår så hinns det inte scrappas här nåt nu, men nu är det ju nästan sommar så det gör inget. Får ta det till regniga dagarna, som vi får hoppas att det inte blir så många av i år.

Tänk om en vecka ska jag börja på mitt nya jobb på Skatteverket. Spännande på ett sätt vis men också lite skrämmande, det är det ju alltid innan man börjar lära nya arbetskamrater och framför allt hur man ska klara av själva jobbet, är jag kvalificerad nog? Tänker jag i alla fall.

Har köpt en ny bil till mig, nej ingen NY men ny för mig, min Cheva drar ju så mycket bensin, och jag har lite svårt att åka till jobbet med kommunala färdmedel eftersom jag bor i Mantorp och jag ska börja jobba i Motala, så då har jag köpt en billig bil som drar väl halva vad Chevan gör. En gammal rostig ful Renault 5, duger som jobb bil. Jävla kapitalistsvin är väl jag!?!

Mamma åkte till auktion i Mantorp idag men jag ville inte följa med, eftersom jag har så mycket skit här hemma redan. Fast nån resa till Majas loppis blir det när hon öppnar nu till valborg. Borde kanske fråga om jag kunde lämna in en del istället. Vet inte vart jag ska göra av med allt som jag samlat på mig från loppisar och auktioner genom åren? Men, men få se. Har nu börjat och rensa det andra förrådet också som jag har här. Och nedervåningen är väldigt mycket nerpackat. Så jag behöver inte stressa med det sen, när vi väl sen flyttar härifrån. När det nu blir av?

Måste gå och sova nu.
Natti natti
Loppisfynd och vardagsmat


Nu har jag surfat klart runt min vanliga bloggrunda. Som jag brukar göra dagligen, eftersom jag inte har något eget liv, nävars, vill få lite inspiration till mitt skapande i Scrappizens tecken.

Jonathan verkade mycket gladare idag, vilket ju känns skönt. Han hade lekt med Hampus och Lukas idag i skolan, sen lite med Hannah och Hampus en snabbis nu på kvällen, när Uffe skulle upp till fotbollsplanen och prata om fjärrvärme/bredband och de var där med.

Ja, på söndag sticker jag och Uffe till Polen, två nätter på båten en dag på land, tar med våran egen bil, om vi nu hittar nåt roligt till huset. Passa på ta kombinerat bröllops- shoppingresa.

Nu vill jag visa vad jag köpte i söndags för några tior till Emilja från loppiset brevid auktionen jag var på, brukar aldrig hitta nåt just från det loppiset, men detta kunde jag ju inte motstå.
image87
Tänkte hon kunde ha detta till nån av hennes porslinsdockor, men ingen kunde sitta på den, får skaffa henne en docka som sitter. Emilja var såå förtjust i detta, Barbiesarna fick gunga direkt på den.

Jag som skulle rensa och packa kommer hem med mer saker, ja ja det ena förrådet är nästan tomt nu, hittade mina gamla svan-samling och oljelamps-samling i förrådet, förstår att jag inte kan ha allt, så de största svanarna får väl duga som blomkrukor i år, tills frosten knäcker de. Undrar om ni vill veta hemligheten varför mina tagetes har växt så fort? Nä, det törs jag inte säga. Äsch jo... mannen kom på ett sätt för två år sen när jag började odla dem själv, jo ta pottan barnen kissat i, hälla ur kisset i toan, sen ta det första "sköljvattnet" och vattna tagetesen med, de växer hur mycket som helst då, sen ibland på sommar-kvällar går gubben ut med pottan och vattnar alla våra blommor med det. I år sådde jag bara inte lika många frö som jag brukar eftersom jag kommer jobba så mycket närmaste tiden, så jag hinner inte lika mycket som jag gjort tidigare år.

Gjorde klart min LO idag som ska vara till veckans utmaning. Joo sista utmaningen jag var med i kom jag sist i hehe...så kan det också gå. Man kan ju inte alltid ligga på topp.

Idag blev det faktiskt Hortkalv till middag med potatisklyftor, orkade inte göra nån sås så det blev Pesto av nån pulver Mix. Igår ville inte Emilja ha blodpudding och idag ville hon inte ha potatis, åt bara kött, konstiga unge.

Kan säga att jag nästan aldrig lägger upp maten fint på fat på vardagar, men ibland vill man göra nåt annorlunda i denna trista vardag, för att pigga upp familjen och inte minst sig själv.

Nej nu börjar tröttheten göra sig påmind. Godnatt.


Höstbus

Gjorde en LO om Marcus och kusin Alex, när vi var i Mariestad i hösten 2007, hittade en gammal träspänne eller vad det nu är i min sylåda. image84

Och se så stora mina tagetes har blivit som jag sådde för lite över en vecka sen.
image85
Om nån nu var intresserad.

Nej nu ska det ätas, blodpudding efter Jonathan´s förslag och för pappas förtret.
Sen Step-Up, var igår och cykla 1 1/2 timme, träning inför Tjejtrampet.

Pratat med läraren

Fick tid till klassföreståndaren vid middagen idag. Så jag var i skolan och pratade med henne om problemet med Jonathan, så nu skulle de hålla extra öga på retstickorna, och försöka få Jonathan och säga hur han har det egentligen för han vill inte säga hur han mår eller känner sig, de tycker också att han är lite för försiktig, så nu skulle det bli uppföljning av detta. Skönt att jag fick tid med läraren så pass snabbt, med en halv timmes varsel. Jag gillar lärarna på skolan väldigt mycket de är så duktiga, och snälla jämt, men det är som hon säger att barn är smarta, de vill ju inte alltid visa eller göra dumheter när de ser, att de gör detta i smyg, och då ser inte lärarna vad som egentligen pågår, men hoppas de håller ögona och öronen öppna som hon nu lovat.

Jävla mobbare

Blev så ledsen imorse när jag lämnade barnen till 6-års och dagis, de ligger ju på samma gård så jag brukar inte följa med Jonathan fram till dörren, brukar stå och titta från dagisfönstret hur det går för honom. Idag skulle de på lite utflykt nu på förmiddagen, Jonathan sitter vid bandyplanen med två kompisar sen kommer en av tvilling grabbarna och tar sin matsäck och trycker mot Jonathan ansikte, sen försöker han knuffa och slå honom och sparkar mot honom, jag står lite på avstånd och tittar på detta. Så jag går fram och frågar varför han går och slår och sparkar på Jonathan? Då blir den lille sk*ten rädd och säger att Jonathan retades med honom, det jag såg var att Jonathan hade ryggen mot honom när den andre börjar slå och sparka, sen frågar jag de andra två om det var så som den andra grabben säger? De visste inte riktigt. Jonathan har sagt också att tvillingrabbarna kallar honom för tönt, då frågar jag varför för det är du sannerligen inte, jo, för jag vill leka med Lego jämt säger han. Faan att han inte har lite Go i sig, skulle ge lite tillbaka, för han är stark det vet jag och han är den största killen i klassen med. Mår så dåligt när jag ser att min son mår dåligt. Vet att jag måste ta tag i det här nu innan det blir värre och hela klassen och skolan börjar reta honom, nu än så länge är det två-tre stycken som retar honom, men det är två-tre stycken för många. Uffe tar inte det här på stor allvar som jag heller, han säger att han klarar av dom, han är lika stark som jag var vid den ålder. Men så kan han ju inte jämföra, Jonathan är väldigt känslig, han ger inte igen, fast jag skulle vilja det, tyvärr så är det så, vill att han ska ge tillbaka med samma mynt. Vet ju ifs att tvilling-grabbarna har det svårt hemma, nu när föräldrarna gått isär, på ett sätt och vis är det ju synd om de med, men varför måste Jonathan också lida för det?

Lite gnista finns kvar

Kan ju inte hålla mig från min lilla skaparhörna, har inte framkallat så mycket nya kort så jag tittade lite på gamla kort och hittade ett jag vill scrappa om, det var när Jonathan var liten pojk bara och vi gjorde en liten dagsutflykt med våran båt i sjön yxningen. Farmor och farfar var med, det blev en trevlig dag i en ö där vi hade pick nick och simmade.
image82

Sen har jag rensat och gjort lite i ordning vid min lilla hörna. Tagit lite större korgar och lådor och fått det mera organiserat.
Kortmakeriet är ju så roligt när mina första stämplar har kommit, så jag gjorde ett kort till farmor när hon fyller 62 om ett par veckor. Blomman under "Busfröna" är en 3-D.
image83
Blir bara lite irriterad av att kanterna inte blir riktigt runda eftersom jag har ju ingen hörnstans, nåt mer som JAG VILL HA.

Annars har lördagen vart lite lugnt här, mamma och Cajsa var här så barnen kunde leka och mamma sitta vid datorn, sen var jag och mamma och handla på City Gross. Kanske ska se en film ikväll, bidde ju ingen bio, har känt mig lite krasslig i halsen, känns som att svälja taggtråd. Och lite frusen och trött med.

Skulle beställa biljetter till nästa vecka om vi skulle åka till Polen men, vet inte riktigt vilken bil och vilka som skulle med nu, så får beställa imorgon.

Ännu lugnare lördagsmorgon

Ute snöar det dasslock, dit vill man ju inte gå. Alla dessa kloka äldre sa att det kommer mer snö, var så säkra på det, man ville ju att de skulle ha haft fel. Här inne har det precis ätits en lååång frukost med gröt, ägg, juice ja en riktig brunch. Dagens program vet inte riktigt vad det ska bli, förutom att handla lite mat på City Gross, nu har ju min srappar känsla dalat lite, det enda jag gjort på länge är några kort, det ifs är kul att stämpla och färglägga dem. Alla vi får våra uppåt- och neråt gångår. Ser ifs mot scrapparkursen den 4/5.
Det är bara två veckor kvar till jag ska börja på nya jobbet med, är lite spännande trots allt.
Jonathan var jätte duktig här förut, jag sa bara under frukosten efter att jag tittat under bordet att vad är det för små grisar som vart här och ätit, efter en stund så tog han dammsugaren och började dammsuga. Så gullig och snäll han är.
Nu ska jag fortsätta med vårat stilla lördag här.

En helt lugn fredag

Idag har jag varit lite nere, så det enda som skapats är husritnigarna, som nu äntligen är klara. Ja så klart lite jobb med, men nu kan jag inte hålla på med bokföringen hemma i våran dator, får åka in till stan och sköta det hos revisorfirman, VILL ha en ny dator NU!!!

Är så mycket mer jag vill ha, lite nya scrappiz papper och andra scrappizgrejer kunde bara hamna en stor lass hos mig helt gratis...Önskedrömmar.

Idag då? Jaa, väntar på sista utmaningen på mailen så jag kan göra klart veckans utmaning på FL. Hjälper en "scrappiz vän" med det.
Sen blir det väl bara att vara med familjen. Uffe skulle komma tidigt ca fyra idag, men han ville bli klar med jobbet han håller på med just nu så än har han inte kommit och klockan är 18.15. Tänkte ta honom till bion imorgon har ju mina fribiljetter kvar.

Nej nog från mig och min deppiga sida idag.

Hej Svejs

Tävlingsbidrag, Stellas

Nu kan jag visa bidraget jag gjorde till Stellas.se, kittävlingen. Fick ju ett paket med naturfärger, tyckte Marcus 1-årsfoto passade så bra till färgerna.
image81
Det randiga pappret, fråga inte märke för det kommer jag aldrig ihåg, skar jag mindre och rev av i mitten och chalka sen tog jag en av spillbitarna och "vände" på det. Tyckte själv faktiskt om detta LO, det är inte ofta jag gör det. Men hade ju fått så fina papper i tävlingskitet jag köpte.
Syndat idag med, åt två bitar Snoddaskakor, eller som en del kallar det för Moccarutor. Visst var jag på min dagliga promenad idag och hinner förhoppningsvis göra lite Sit-Ups med, men ändå så har jag ångest nu för detta dära.

Lite skapande ändå

Börjar få ide´torka just nu. Har inte råd att köpa nånting, vill ju ha nya papper och lite annat me´ att skapa med, Fick ifs mina första hÄnglar stämplar igår. Blev ett kort idag och ett pågående, men den ena kan inte jag visa, för du Hannele jag vet att du går här och läser dagligen, du får vänta, man ska inte vara så nyfiken. Men den ena systern ska få detta.
image80
Lite pappersspill och en liten nummerskylt jag hittade ute på våran tomt. "Gräset" och kanten på överst kortet är chalkat och hemmagjorda bokstäver. Är mycket för det hemma- och egengjorda just nu för tillfället.

Äntligen fick jag nybyggnadskartorna idag. Ritade igår kväll till elva på husritningar, har gjort så många ändringar att snart vet jag varken vart man ska komma ut eller in. Blir väl ingång från taket snart.

Tittade på TV igår för första gången på flera veckor. Torn tror jag det hette i fyran. Rätt så gripande.


En liten prinsessa

Gjorde en LO om min dotter på fyra år. Texten skrev jag ut på Vellumpapper men texten flöt ut lite, snål som man är använde jag det ändå, eller har inte mer Vellumpapper att skriva ut med rättare sagt. Emilja är en riktig prinsessa och henne är det tacksamt att fotografera, hon spexar och gör sig till när kameran kommer fram, klänningen är näbbklänningen hon hade på sig på vårat bröllop, den har jag designat och sytt själv till henne och kusin Cajsa fick med en likadan.
image79
Ljuset och färgerna gör sig inte till som vanligt.

Dumma blogg

Vart tog den långa texten jag skrev nyss vägen? Byta plattform så det blir bättre. SURE


Tuppjuck med datorn igår

Studiedag idag för stora grabben, de små får vara på dagis ändå, vill ha lite egentid med den stora han behöver det. Ska till bibblan med honom, kvällssagorna börjar bli lite uttjatade nu. Kanske finns det nån rolig pyssel eller scrappingbok att låna oxå, fast de brukar vara upptagna jämt.
Kände mig lite duktig igår, skulle åka på gympna som vanligt men mamma ringer lite tidigare att ska vi inte ta cyklarna, javisst  tänkte jag, har ju ingen egen cykel än men har en till låns,tyckte det var lite dåligt med luft i däcken så jag tog och pumpade, trodde jag ja. När vi kommit fram till gympan efter en kvart, var det helt slut med luft i däcken, var ju rätt slut redan efter att jag cyklat med punka, men det gick bra i gympan orkade hålla på och träla, skulle skämmas om jag inte gav järnet, när ledaren är en jag känner. Sen pumpade däcken vid macken  och gick bra att cykla hem sen. Så det blev 1 ½ timmes träning igår, Tjejtrampet Here we come.
Fick plats till scrappingträffen i Bokhandeln, kul att få prova på distress och embossing och annat välbehövligt, är ju så ny så då känns det att man vill prova på en massa innan man börjar köpa på sig allt.
Fick en massa fina tygstuvar med paljetter av en av våra hyresgäster, hon är en finsk romer och hon syr en del, men tygena är ju såå fiina.
Syns inte bra men nån blomranka kan jag klippa ut och använda till srappingen, har använt förut till kort och så. De flyttar ifs, till samhället om ett par veckor, då kan jag inte tigga till mig tygbitar mer.
Påbörja på en Lo igår kväll igen, men ögonen började bli så trötta att jag orkar inte hålla dem uppe så sent. Hittade ett kort jag tänkte till denna veckas utmaning på FL oxå, men papprena är kvar att plocka fram bara om de passar de jag har hemma.

Jag är fäärdig hörs från toa så nu måste jag sticka. 

Coola grabbar

I väntan på att maten ska bli klar kan jag lägga ut en LO jag gjort om Jonathan och kusin Jonas, kortet tagen från Legoland i somras.
image77
Pappret från min block som hetet All Dressed Up. Trähjartan och blommon hittade jag i en inredningsbutik som hade halva priset i allt, fick 10st blommor och hjärtan för 12,50 Börjar kännas lite tunt i pappersfronten nu, vill ju ha så mycket igen men har verkligen inte råd att skaffa något nu.
Därför har jag skaffat mig en heltidsjobb nu för att ha råd och scrappa, men då har man säkert inte tid. Hjälper ju gubben med hans företag med bokföring, sen har vi ju fastigheten med bokföring och trappstädning sen tre små barn och ett husbygge, ja ja nånstans finns det säkert en glipa att kunna scrappa sen, tittar ju aldrig på TV, det sista jag såg var Let´s Dance finalen. Undrar varför jag betalar TV-licens för?

Hjältebidraget och en fundersam

Här kommer mitt bidrag jag hade till Hjälteutmaningen jag skulle hålla i. Jag hade satt kriterierna tre (3) olika mönstrade papper, blommor och band och valfria antal decosar.
image75
Igår hann jag scrappa lite innan jag gick och la mig. En hel LO sen fick jag till några sidor till farmors minialbum och hann påbörja en LO, ska försöka få den klar idag.
Här kommer den.
image76
Lille Marcus är i sina egna tankar. lite dreglig är han så ansiktet blev lite glansig.
Texten ville jag ha lite vågig, satt den på ett nät jag hittade ute i stugan. Nålen fick jag från Stellas.se i tävlingskittet, Tagen hemmgjord, syns så dåligt här men det är sånt där papper med lite sammetskänsla. Väldigt enkel men tycker att har man sånt papper då behövs det inte så mycket annat. Tycker pappret är så fint i verkligheten det är glitter i mitten av blommorna.

Älska mig mest när jag behöver det minst för då behöver jag det mest.


Angående bildfrågan

Frågade igår om vad det var i bilden. Här kommer svaret om nån nu är intresserad.
image74
En självspelande gitarr. Gubben som har haft stugan som står på tomten där vi ska bygga nytt, han hade varit med detta i Hylands Hörna för länge sen som enmanna-orkester, det finns så mycket roligt där ute, känns lite som att komma på upptäcksfärd bara gå genom allt i gömmorna där.
Fortsatte mitt måleri med trädgårdsstolarna, nu är två och en halv stol färdig målade. Sen har jag slipat de sista men nu tog slippappret slut, så får fortsätta nån annan gång. Bilder glömde jag och ta givetvis.
Annars har det varit lugnt, Jonathans kusin Jonas kom igår och sen hade vi med kusin Cajsa till tomten hela dagen.
Har rensat och flyttat bort lite grejer från förråden här med. Det är ju det tråkigaste med flyttande så tänkte att ta det tråkigaste först. Är så trött nu efter en hel dags utevistelse.

Hej då och ta vara på Er där ute.


Äntligen...fått till T:et

Har nu hållt på igår kväll och ikväll att göra detta namnalbum efter att jag "snott" ide´n från HoppeTossan från FL.
Eftersom den blev så lång blev det oavsiktligt skarvar. Nu ska det dekoreras med decos och foton på min kära förstfödde, han själv har väljt papper till det, så därför ser den lite "rörig" utimage73
Men nu ska jag gå och lägga mig

Puss och God Natt  på Er...

Ute-skapar-dag

Ja då kom man hem efter en hel dag utomhus, har varit ute på tomten och Uffe har börjat laga lekstugan och jag skrapat och målat stolar.
image66
Här får lekstugan lite, Falu rödfarg välbehövligt som ni ser.

Och nu till insidan:
image67
Här ser ni att det är lite ruttet på ena sidan, så Uffe sätter dit en ny balk längst ner och nya bräder har det blivit med, sen är ju stugan upplyft från marken så det är luftigt under nu. Vi får väl hålla på med sånt här tills det efterlängtade bygglovet kommer.
Här får ni sen en före bild på en av stolarna, glömde ta en efter men det kommer förhoppningsvis imorgon.
image68
Såå snygga de ska bli.
Sen har jag hittat en gammal kista i ett av förråden, tänkte först måla vit den med, men vet inte om jag törs den är ju från 1842
image69
 
image70
Vet inte nu vad jag ska göra med den...
Emilja har hittat en kompis till sig, närmsta grannen har en tjej som är lika gammal som hon.
image71
Där ute springer de efter fem sekunders bekantskap runt deras hästhage, och de lekte hela dagen och skulle fortsätta imorgon med. Blev så glad att de fann varandra direkt. Lite synd för Jonathan att han inte har så många kompisar bara, han är så försiktig bland andra barn, inte alls den pratiga och spralliga som han är hemma.

Och till sist en bildfråga, om nån kan komma på vad detta är?
image72
Detta har varit med i Hylands Hörna för lääänge sen. Gissa gärna, svar kommer imorgon.

Som ni alla förstår har det inte blivit så mycket scrappande här, håller på med det första namnalbumet, men nu har jag fastnat vid bokstaven T, alltså till JONATHAN. Kanske scrappar jag lite ikväll, Jonathan har iförsej fått välja papper själv till det.

Ett kort igen

Svärmor och svärfar var förbi på fika nu under kvällen, godis hade de med till barnen som vanligt, nu slipper mamma köpa lördagsgodis. Gjorde ett kort till farfar i sista sekunden, men han var så glad för den.
image65
Det tog ca 5-10minuter att göra den. Sen fick han viltstopp spray, nån har ätit lite tulpaner för dem och sen fick han handskar. Lustigt de med ska flytta nu. Känns som att alla flyttar nu, längtar tills vi ska flytta, men ska det hålla på så här länge med kommun blir det väl inte förräns nästa år.


Bränt mig i solen redan

...jaa vad ska man säga om det, var ute i ett par timmar under eftermiddagen och rensade i rabatter och kinderna brände jag i solen.
Vet inte om jag vågar plantera ut nåt än om det blir nån kall natt, har iförsej gjort iordning lite "stilleben" vid min ytterdörr.
image62
Sett inifrån

image63
Stackars Bambi har brutit sitt öra, gubben har lovat att laga den, men nu kommer jag inte ihåg vart örat är.

image64
In i en av ljuslyktorna har jag sjötema, krukan med decoupage-motivet som jag lackat har börjat flagna, gjordet förra året nu har det bara stått ute hela tiden. Ljuset verkar vara utbränd nu hehe...kanske dags och sätta i en ny.
Stenen och drivveden är upphittade från Vättern.

Satt ju Tagetes frö igår, tyckte jag såg redan grönt, var nog en synvilla.

Vinter LO och ett kort

Innan jag skulle lägga mig igår tänkte göra ett kort  för det är kalasbjudning för grabben igen. Undrar om man kan ge den till en tjej som fyller sju eller ska jag göra en ny?
image58 
Ringarna ritade jag dit med en Gel-penna vart inte riktigt som jag tänkte mig.

Sen ville jag göra nåt mer när jag ändå satt där så då blev det en dubbel LO tycker de vart lite för enkla men de gick väldigt fort att göra de. ; )
image59
LO 1:an
image60
LO 2:an
image61
Så ska de se ut ihop. Tycker det ser "fattigt" ut.

Nu äntligen har jag hämtat färgen till trädgårdsstolarna jag ska måla om, hittade ju kanske från 50-60-talet sån där järn/trä stolar. Såg att de hade såna på IKEA med just nu men mina blir nog finare hmm. Sen har jag hunnit och gräva runt "pissoaren", måste lägga ut bilder sen jag planterat i den, den var här när vi flyttade hit så jag tog ut den och har haft blommor i den varje sommar.

Stannade till hos svärföräldrarnas stuga på väg till affären såg ju bilen , tog en kopp med svärmor och snacka lite, nu bjöd jag de hit till kvällen.

Glömde ta på blöja på Marcus inatt igen, för han vill inte ha blöja när han ska gå och lägga sig så jag brukar ta på honom när han väl somnat men nu glömde jag det, men han hade varit så duktig ingen olycka han är ju bara 2år och 6 månader, duktig pojke. Och Jonathan han håller på för fullt att lära sig knyta skorna, för pappa har lovat honom ett nytt spel till PS när han väl lär sig det.

Trötter

Oj...är klockan så mycket, om några timmar ska man upp med barnen igen.
Hade kära syster här ikväll och vi tog och scrappa lite, gjorde två LO:s den ena till FL:s utmaning den andra till en tävling på Stellas. Syrran gjorde också en LO till utmaningen, det var roligt för en gångs skull scrappa med nån istället för att sitta här själv jämt. Men kan inte lägga ut bilderna för det är hemlis än så länge.
Skjutsade syrran till jobbet imorse så istället bjöd hon på mat i Sjögestad Motell vid lunch. me like. Vad kul att bli bjuden på mat för en gångs skull.
Marcus fick stanna som sagt hemma idag med, fick feber IGEN. Sex dar nu. Men inget sen på dagen eller kvällen bara på morgonen. Mysko och han är så pigg och glad ändå.
Nu måste jag gå och lägga mig om jag ska orka upp imorgon.

God natt!

Är det sant att våren ska stanna?

Händer väl inte så mycket just nu, har varit ute sen lunch idag med de två minsta. Kom in lite innan sex för att laga middag, tog mellis ute med i det fina vårvädret, hann pula i trädgården också, vilken energi man fick. Sen efter middagen bar det iväg till Step Upen som i vanlig ordning på tisdagar. Kicki med de små kom förbi en snabb sväng med de små. Jag har inte hunnit scrappa nåt eftersom jag varit ute idag med barnen, det är inte så lätt även om vi skulle vart inne med två stycken som vill klättra på väggarna, får väl bli lite imorgon brukar gå bäst på kvällen när Uffe kommer hem så kan han ta de små ett litet tag. Har ju en del att packa, men det är ju såå tråkigt.
Tittar mycket i inrednings Bloggar med just nu, vill ju ha modernt och ljust sen när vi ändå gör nytt. Jag vill ha vita köksluckor men Uffe vill ha mörk bok?! Uack...Ja, ja vi får väl kompromissa. Måste få han övertygad på nåt vis, har nån lite tips?
Tror faktiskt att jag fick sol i ansiktet idag, vart så röd om kinderna. Och nu blir det duschen.

Hej då!

April, April din dumma sill...

Glömde busa med gubben imorse. Ahh...får hitta på nåt till ikväll. Vad dumt att bloggen varit stängt i några dagar.
Har ju hänt lite. I lördags vann jag med min påskutmaning på Familjeliv, vart så häpen själv faktiskt.
image57
Påskkärringen var ifs. fin. Och det var väldigt mycket färger för att vara mig.

Nu har man fått hitta på en ny utmaning, det får "vinnaren" göra. Tog temat HJÄLTAR vardags- eller superhjältar.
3 olika mönstrade papper, blommor, band och valfria decosar. Få se om någon ställer upp på det. Hoppas det.

Marcus har tappat sin röst totalt, och har haft feber i fyra-fem dagar, kanske ska ge lite Alvedon, skulle hämta hostmedicin i söndags till honom, pratade med en i apoteket hon sa att då hjälper ju inte hostmedicin ge honom bara nåt varmt att dricka. Trots febern är han ju relativt pigg ändå, flickan är också hemma, hon har sån rethosta. Få se om jag får nån tillfälle att scrappa och städa behövs här. Ja ja få se vad vi hinner här.

Vad jobbigt detta med bygglovet är måste ju veta alla färgnummer på takpanner och fasaden, har fått hålla på och ringa och kuckla med det. Blir väl klart till nästa sommar känns det som.

Nu får jag ta hand om de små här.

Hej hej!


RSS 2.0